Melyik dalokat hagytad volna rajta a The Beatles (White album) nagylemezen?
A White album becenevű dupla lemez nagyon híres, de sokan azt mondják (köztük George Martin producer), hogy még jobb szimpla lemez lehetett volna a töltelékszámok elhagyásával.
Ha te lettél volna a lemez szerkesztője és azt a feladatot kapod, hogy készíts a White albumból egy "hagyományos", 14 számos Beatles-nagylemezt, mi lett volna a tracklist? Figyelembe véve olyan szempontokat is, hogy lehetőleg egyforma legyen rajta a Lennon- és McCartney-szólószámok aránya, legyen legalább két Harrison-szám és egy Ringo-szólóének. És persze legyenek gyors, középtempójú és lassú számok is, ahogyan az egy Beatles-lemezen szokott lenni.
A White Albumról csak ezeket a számokat ismerem:
Back in the U.S.S.R.; Dear Prudence; Sexy Sadie; Long, Long, Long; Revolution 9; Honey Pie; Savoy Truffle; Helter Skelter. Illetve még az Ob-La-Di, Ob-La-Da-t, de azt szándékosan hagytam le, mert utálom. Ez így nem tenne ki egy albumot, ezért még megtoldanám 3-4-gyel, köztük a What's the New Mary Jane-nel, amely szintén ebben az időszakban készült, viszont nem került rá az albumra. Több verziója is van, de ez a legjobb:
Szerintem is el kellett volna hagyni a felét, és akkor az Abbey Roadhoz hasonlóan erős album lehetett volna. És legalább lett volna elég anyag a feloszlásuk után még egy LP kiadásához, ami abban a helyzet komoly üzleti siker lehetett volna.
Az én változatom ez lenne:
Dear Prudence
Glass Onion
While My Guitar Gently Weeps
Happiness is a Warm Gun
Blackbird
Piggies
Why Don't We Do It on the Road?
I will
Julia
Sexy Sadie
Revolution 1
Savoy Truffle
Cry Baby Cry
(Gondolkodtam a Helter Skelteren is a Revolution helyett, de az kevésbé illene az album hangzásvilágába. Ringo sajnos ki kell hogy maradjon, ha tényleg erős albumot akarunk...)
első oldal (ilyen sorrendben):
Back In The USSR
Piggies
Blackbird
Happiness Is A Warm Gun
Revolution 1
Helter Skelter
Long Long Long
második oldal:
Birthday
Glass Onion
I Will
Why Don't We Do It In The Road
Ob-La-Di Ob-La-Da
Blackbird
While My Guitar Gently Weeps
Köszönöm szépen a válaszokat, természetesen mindenkinek megy a zöld pipa.
Én is elkészítettem a magam listáját:
A oldal
1. Back in the U.S.S.R.
2. Dear Prudence
3. The Continuing Story of Bungallow Bill
4. While My Guitar Gently Weeps
5. Happiness Is a Warm Gun
6. Blackbird
7. Long, Long, Long
B oldal
1. Martha My Dear
2. I'm so Tired
3. Birthday
4. Mother Nature's Son
5. Everybody's Got Something to Hide Except Me and My Monkey
6. Revolution 1
7. Cry Baby Cry
Nálam is végül kimaradt Ringo...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!