Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Meg lehet tanulni jól gitározn...

Meg lehet tanulni jól gitározni jó hallás nélkül?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék megtanulni gitározni, de a hallásom nem a legjobb. Tisztán énekelni sem tudok. Nem azt mondom, hogy egyáltalán, mert azért jópárszor kihallom magam is, hogy hamisan énekelek, de általában nem és ha észreveszem se tudok rajta javítani.

Fölöslegesen nem akarok sok pénzt beleölni. Van esélyem így megtanulni gitározni?

2022. jan. 27. 18:53
 1/9 Mojjo ***** válasza:
71%

A legjobbkor kérdezed, egy másik - zongorás - kérdés alatt pont erről megy a vita, ha gondolod lesd meg.

https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__11568039-me..

Bár én épp végleg meguntam ott vitatkozni, és nem biztos, hogy fogok ott reagálni, a véleményem láthatod. Biztos vagyok benne, hogy meg lehet tanulni nélküle.

2022. jan. 27. 19:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy kezdtem zenélni, hogy semmi zenei hallásom nem volt hozzá.

Az idők során szépen lassan kialakult. :)

2022. jan. 27. 20:12
 3/9 A kérdező kommentje:

A zongora meg a gitár azért kicsit más. Zongorázni szerintem hallás nélkül is könnyen meg lehet tanulni, mivel ott csak kvázi meg kell tanulni az egyes dalokat. A gitárt viszont be kell hangolni és ott meg lehet csúszni, meg ott alapból jobban kell hallani a hangokat.

#2 milyen hangszeren játszol?

2022. jan. 27. 20:36
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
#3 Nem megy a vita, mivel láthatóan megfutamondtál. ;-)
2022. jan. 27. 20:53
 5/9 Mojjo ***** válasza:
82%
@3: A gitárt érdemes hangológéppel hangolni, illetve magának a gitárnak a pontosságát is azzal érdemes ellenőrizni. Szóval hangolást tekintve nem nehezebb gitarozni megtanulni, emiatt ne aggódj.
2022. jan. 27. 21:06
 6/9 Mojjo ***** válasza:
76%

Egyébként ahogy a kettes is írja, ráadásul fejlődhet a hallás - illetve valamennyire biztosan fejlődni is fog, a kérdés csak az, mennyire.

De akárhogy is, ha érdekel a dolog, vágj bele. Viszont hallás ide vagy oda, rengeteg idő, energia és kitartás kell ahhoz, hogy egy hangszeren megtanulj játszani. De megéri :)

Ha a pénz miatt aggódsz, vegyél használt hangszert, és adott esetben kb. annyiért el fogod tudni adni, amennyiért vetted.

2022. jan. 27. 21:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem kell megijedni! Ez is olyan, mint bármi más az életben. Amennyit beleteszel, annyit tudsz kivenni belőle. Ha csak kevés időd van, de jól érzed magad a hangszerrel, már érdemes volt belefogni. Megkönnyítő a helyzetet, legalább a kezdeti időkben, ha tanárhoz jársz, amíg meg nem tanulnod, hogyan képezheted magad. Jó hír, hogy ezt is lehet online csinálni, de ez már egy másik kérdés.
2022. jan. 28. 10:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Gitárnál nekem az ugyanazon hangok hallása okozott gondot különböző fekvésekben. Ma is. Sejtéseim vannak hogy a felhangok körül kell keresni az okot de pontosan hogy mitől van ez nem tudom.
2022. jan. 29. 18:58
 9/9 anonim ***** válasza:
8@: bizony!
2022. jan. 30. 06:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!