Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért búg az erősítő, amikor...

Miért búg az erősítő, amikor rákötöm a gitárt?

Figyelt kérdés
Új Joyo gitárerősítőről van szó. Amikor bedugom a gitárt, hangosan búgni kezd. Valószínűleg nem a gitár hibája, mert a korábbi erősítőmmel nem búgott. Van egy "nevenincs" gitárkábelem, 100%, hogy nem árnyékolt, mert ingyen kaptam a gitárhoz. Talán emiatt búghat?

2022. jan. 25. 09:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
A földelés hiánya miatt búg, vagy földhurok, bár gitárnál nem hiszem, hogy ez utóbbi lenne. Földelt konnektorba van dugva az erősítő?
2022. jan. 25. 09:56
 2/15 A kérdező kommentje:
Igen, földelt konnektorba dugtam.
2022. jan. 25. 09:57
 3/15 anonim ***** válasza:
Húzd ki a gitárból a kábelt, az erősítőbe legyen bedugva. Ha úgy is búg, de ha hozzáérsz a kábel végéhez megszűnik vagy halkul, akkor a gitár a probléma, nem érintkezik a földdel. Ilyenkor jellemzően akkor is halkul a búgás, ha bekötött gitár mellett hozzáérsz a húrokhoz. Ha kihúzott állapotban nem búg, akkor a pickupok veszik fel a búgást, amit valamilyen elektromos berendezés kelt, akár maga az erősítő is. Ilyenkor a gitárt kell leárnyékolni, erre vannak haladó technikák, a pickupok mögé szoktak alufóliát tenni.
2022. jan. 25. 10:14
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet. A kábelt kihúztam, ugyanúgy búg. Megfogtam a végét és erre még hangosabban búgott.
2022. jan. 25. 10:26
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Akkor egyértelműen földhiány van. Ha a konnektorban biztos van, akkor az erősítő belsejében nincs jól bekötve, vagy a kábelben van megszakadva ez a vezető.
2022. jan. 25. 10:28
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget. Elvileg minden konnektorunk földelt (de ki tudja) Veszek ma egy jobb kábelt és meglátjuk.
2022. jan. 25. 10:35
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem speciel olyan elosztóm van ami világít ha földelt konnektorban van!! nem haszontalan ilyen szempontból.
2022. jan. 25. 11:39
 8/15 A kérdező kommentje:
7-es, köszi. Ez tényleg jó ötlet.
2022. jan. 25. 12:11
 9/15 anonim ***** válasza:
Gitárkábel nem tud "nem árnyékolt" lenni, mert eleve fő és a sodrony érből áll. Gyártanak olyan kábeleket-nekem is van bőven-amik úgy néznek ki, mint a gitárkábel, de hangfalvezeték, amiben két külön ér fut zárt kábelben a végén 6.3-as jack dugóval-tehát úgy néz ki, mint egy gitárkábel. Az nem alkalmas gitár illetve aktív hangfalak összekötésére. Természetesen a kábeleknél is létezik minőségbeli külömbség, de ez még egy gyöngébb kábel esetén sem indokolja a "búgást". Biztosan nem a szimpla/dupla hangszedő anomália a gond, de azért leírtam. Illetve bőven lehet, ha egy torzított, illetve erősen 'génes' csatornán szimpla hangszedőt használsz, bármilyen gitárkábellel zajos lesz. Még jó lenne, ha leírnád ki a gitárod?
2022. jan. 26. 12:31
 10/15 A kérdező kommentje:
Egyelőre nem vettem új kábelt. Haverral megbeszéltük, hogy hétvégén átcuccolok hozzájuk és leteszteljük a gitár-kábel-erősítő hármast az ő dolgaival vegyítve. A gitár egy balkezes Ibanez GRX70QAL TBB.
2022. jan. 27. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!