Mi a véleményetek az alábbi együttesekről?
ABBA, Nirvana, Jimi Hendrix Experience, Metallica, AC/DC
Írd le mindegyikről a véleményed, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre. Melyik mit jelent számodra?
Abba, róluk nem tudok nem ismerem annyira őket.
Nirvana: Jó helyen voltak jó időben, semmi forradalmi nincs bennük viszont jól megfogták a grunge hullámot és viszonylag jó dalokat tudtak szerezni, de igazából a Nevermind hozta számukra a sikert a sok populáris és fülbe mászó számokkal. Azért ha megnézzük hogy abban a korban ott volt egy Dirt és Ten is...
Játszani amúgy szeretem a számaikat, lenyűgöz hogy pár egyszerű akkordból milyen jó számokat kihoztak. Hallgatni már kevésbé, ahhoz túl egyszerű.
Jimi Hendrix Experience: Jimi Hendrix-t nem kell bemutatni, a szövegeken kívül korrekt számokat írt, teljesen megújította a könnyűzenét.
Bár személy szerint a kezdetleges rockért sosem voltam oda, számomra King Crimsonál és a Yes-nél kezdődött, ezzel sem veszem el az érdemét, ehhez kellett Jimi Hendrix.
Metallica: Ők kezdték el a technikásabb és összetettebb thrash metalt játszani, de mindezt úgy hogy megmaradt az agresszivitás. Ehhez kellett persze Lars jó üzleti érzéke is, marketing is bőségesen de amit letettek az a 3 alapmű, nem vitatja senki.
Számomra jó ideig ők jelentették a tökéletes thrash bandát, aztán rászántam egy kis időt a Testament-ra...
AC/DC: Szerintem őket nem kell bemutatni, néha elhallgatom őket de szövegben ők sem túl élesek, cserébe nagyon jó riffek és szólók vannak a zenékben, erős blues hatással. Hard rock műfajban szerintem páratlanok.
Az ABBA az egyik kedvencem, több számukat ismerem, amik szerintem nagyon jók, méltán lettek Európa egyik legjelentősebb együttese a '70-es években, a Retro Rádió hallgatói szavazatában pedig abszolút a legnépszerűbb előadó!
Jimi Hendrix neve sokat elárul, ikonikus előadó, bár én személy szerint nem ismerem a számait, csak pár gitárszólójába hallgattam bele, abban nagyon jó.
A keményebb zenéket nem igazán szeretem, az erős basszusért cserébe kevesebb dallam jár, így nem válltanak ki belőlem semmilyen hangulatot, szóval a többit sztornózom!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!