Van itthon egy nagyon nagyon régi gitárunk. A hangolói es a húrok is szétmenve stb.. Fel lehet javítani, hogy használható legyen? Abszolút amatőr vagyok a témában. Hogyan lehetne nekifogni?
Figyelt kérdés
2021. dec. 26. 23:47
2/7 Oldfire válasza:
Fel lehet újitani, de nem olcsó. Az a kérdés megéri-e? Ha egy no name gitárról van szó , akkor nem biztos.
3/7 anonim válasza:
Nagy valószínűséggel nem érdemes foglalkozni vele, de erre csak akkor lehet egyértelmű választ adni, ha megmutatod a hangszert. Ma már néhány tízezer forintért, jól játszható, új gitárt lehet venni. Amit a kérdésben sejtetsz, alapvetően hangszerészért kiált. A költsége minimum 30ezer Ft. Ha valami értelmes gitár lenne a delikvens, bizonyára nem az önrontó feledésből kellene visszarángatni az életbe. Tehát, vissza az első mondatra...
4/7 anonim válasza:
A húrokat bárki le tudja cserélni, és 3-4 ezer Ft körül már lehet kapni húrkészletet. A hangolókulcsokhoz viszont már olyan ember kell, aki tudja, mit csinál, tehát minimum egy hangszerboltba be kell vinni. Ha valami jó fajta gitár, akkor megéri, egyébként jobb újat venni.
5/7 A kérdező kommentje:
Jojo
Köszi szépen a válaszokat:)
2021. dec. 27. 10:35
6/7 anonim válasza:
Az hogy régi gitár nem jelenti azt hogy rossz. Van egy kétszáz+ éves juhar hegedűm ami jelenleg hasonló állapotban van (50 éve játszották utoljára) Nem értek hozzá (gitáros vagyok) de ha bevinném a hegedűt így is ő volna a legdrágább bármilyen hangszer az üzletben az tuti. Látni kéne azt a gitárt különben nem tudom megmondani. Hangolókulcsok vannak néhány ezerért klasszikusra is, ha nincs törve, repedve akkor lehet hogy megérné.
7/7 Mojjo válasza:
+1 szavazat arra, hogy tegyél fel képet. Anélkül képtelenség bármit mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!