Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan kell lejátszani egy...

Hogyan kell lejátszani egy szám akkordjait gitáron? (lentebb)

Figyelt kérdés

Pl. :

Em D Am Em

Közeli helyeken, dombokon-hegyeken,

C D Em D Em D

Kibelezett kőbányák üregében,

Em D Am Em

Közeli helyeken, dombokon-hegyeken,

C D Em D Em D

Most is visszhangzik a léptem.

A szó fölé írt akkordot csak eygszer kell lepengetni minden esetben? Vgay föl-le-föl-le? Vagy hogy?

2010. szept. 6. 18:50
 1/8 A kérdező kommentje:

Jajj.. a bemásolás nem sikerült, na mindegy, innen másoltam:

[link]

2010. szept. 6. 18:51
 2/8 anonim ***** válasza:

Nah előtte egy-két kérdés

fiú esetleg lány vagy?és mióta gitározol?milyen gitárod van?

2010. szept. 6. 19:28
 3/8 anonim ***** válasza:

Leginkáb úgy kell, ahogy az eredeti számban van, de ha csak tábortüzezni akarsz, akkor nem árt kidolgozni egy áltaános pengetést.

Annak olyannak kell lennie, hogy a kezed állandóan fel-le mozog, de nem penget mindig.

Itt egy példa:

lflflflflflflflf

. .. .. . .. ...

Ha kimásolod notepadbe, kiegyenesedik. az f a fel, a l a le, és ahol pont van, ott kell pengetni.

Ez a Közeli helyekenhez elég jó, majd aztán ha nagyon megy, még hangsúlyokat is kigyakorolhatsz.

2010. szept. 7. 11:59
 4/8 A kérdező kommentje:

Lány vagyok és kezdő. Akusztikus gitárom van (fémhúros) Tisztában vagyok vele, hogy az akkordokat hogy kell lepengetni, csak azt nem értem hogy ha a z "akordos tab"-ban egy szó felett van egy akkord, akkor azt csak 1x kell lepengetni? És amelyik szó felett semmi nincs, ott mit pengessek?

Gitártanárhoz is jó lenne járni, mert nagyon szeretnék megtanulni gitáron játszani, csak tanárhoz egy kis pénz se ártana..

köszi előre is a válaszokat!

2010. szept. 7. 19:57
 5/8 anonim ***** válasza:

első vagyok

alapjáraton nem vagyok egy nagy Bikini fan, nem is tudom lejátszani ezt a számot kapásból...

Inkább nem írom le hogyan próbálkoznék én vele, küldök egy videót szerintem többet ér :))

http://www.youtube.com/watch?v=en1Nf5wca1o&feature=related

Remélem segítettem!Sok sikert, gitározz kedvedre!

2010. szept. 8. 17:07
 6/8 anonim ***** válasza:

A második vagyok.

Amely szó fölött van az akkord, ott kell váltani, és előtte is és utána is folyamatosan kell pengetni, egyfolytában, kivéve persze ha a számban kiállás van, akkor azt le kell utánozni, de amúgy sika végig.

2010. szept. 9. 15:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Mármint a harmadik.
2010. szept. 9. 15:55
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Azóta már felfogtam , csak még eléggé kezdő vagyok, de már 1-2 számot nagyjából el tudok játszani.
2010. szept. 10. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!