Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Az alábbiak alapján tudtok...

Az alábbiak alapján tudtok ajánlani egy-két előadót?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szeretném egy kicsit bővíteni az általam hallgatott előadók listáját, ez ügyben fordulnék most hozzátok. :) Tudnátok ajánlani egy-két előadót, akiket ti szerettek/ismertek?

Műfajt tekintve talán a rock/punk/metál áll hozzám a legközelebb, de nem igazán tudom pontosan meghatározni a zenei ízlésemet. Igazából bármire vevő vagyok, viszont kétségkívül ezeket hallgatom a legtöbbet.

Leírok pár előadót, amit "mondhatni" rendszeresen hallgatok, ez alapján talán kaptok némi képet arról, hogy miket szeretek. Szóval... Linkin Park, Green Day, MCR, Limp Bizkit, Blind Channel, AWS, Mudfield, Down for Whatever, Eskimo Callboy, Skillet, Leander Kills

Női énekeseket nagyon ritkán szoktam hallgatni, így ha lehet, akkor elsősorban olyan bandákat/előadókat írjatok, ahol férfi énekes van. Viszont ahogy korábban is írtam, bármire nyitott vagyok, szóval küldjetek, amit jónak láttok :)

Előre is köszönöm mindenkinek!

2021. dec. 12. 17:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Itt az első válaszban összeírtam egy csomót stílus szerint:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__10417228-tu..

Amivel kibővíteném, ezek pont női énekessel rendelkeznek, pont azért ajánlok ilyet hogy szokd és lásd hogy vannak köztük is nagyon jók:

Evanescence(Nu-Metal, hard rock)

Aghora(Prog metal)

After Forever(Doom-goth, Symphonic, prog metal)

Revamp(Prog Metal)

Infected Rain(melodic death metal, nu-metal)

Unleash the Archers(Power Metal)

Lacuna Coil(gothic Nu-Metal)

Draconian(doom metal).

Ahogy nézem elég mainstream bandákat ismersz még, idővel bővülni fog.

Megéri jóra hallgatni bármit, fölig majd az Opeth, Mastodon, Gojira, Cynic stb. beérése évekbe is telhet, de a fő a nyitottság mert ebben a stílusban sokkal több van mint egy Linkin Park vagy egy Skillet(nem akarom őket bántani, én is velük kezdtem de azért ha az ember jobban szemügyre veszi a heavy metal ennél sokkal változatosabb, szebb és igényesebb műfaj mint amiket az arcába tolnak az embernek)

2021. dec. 12. 18:06
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Az általad felsoroltak közül csak a Green Day-t, MCR-t, meg a Limp Bizkit-et szeretem kifejezetten, valamint a Linkin Park-kal, Skillet-tel és Leanderrel vagyok valamennyire képben, így leginkább ezekből fogok kiindulni a válaszomban.

Valamint, ha nem baj, albumokat fogok linkelni, nem számokat.

At The Drive-In - Relationship of Command (2000)

https://www.youtube.com/watch?v=4Uc0uYIU_gE

Zúzós, pörgős, adrenalindús post-hardcore, szenvedélyes, időnként elborult vokállal. Hallhatóan nagy hatást gyakoroltak az MCR-re, bár náluk kevésbé dallamos a zenéjük, meg pszichedelikusabb, sci-fi-sebb a hangzásviláguk. Ez az egyik legnagyobb kedvenc albumom, meg talán az egyetlen olyan album ahol se kedvenc, se legkevésbé kedvenc számot nem tudnék választani, olyannyira konzisztens elejétől a végéig.

Fugazi - Repeater (1990)

https://www.youtube.com/watch?v=rpuGFvFda5E

Szintén post-hardcore, de lényegesen nyersebb, punkosabb, mint az ATDI, vagy az MCR. Ha csak egy számot hallgatsz meg róla, az legyen a Merchandise.

Celldweller - Celldweller (2003)

https://www.youtube.com/watch?v=3juvNcYL3dU

Talán ez a kedvenc nu-metál albumom. Szokták indusztriális metálnak is kategorizálni, de az szerintem olyan szempontból pontatlan, hogy egyáltalán nem egy zajos, abrazív anyag, tényleg inkább tánczenéből merít az elektronikus elemeivel. Sokszínű, érzelmes, ambiciózus, de mégis könnyen befogadható album.

Cardiacs - A Little Man And A House And The Whole World Window (1988)

https://www.youtube.com/watch?v=-shchWoN9u0

Muszáj vagyok promózni a világ legjobb zenekarát is, még ha ki is lógnak a sorból azzal, hogy nem igazán lehet őket rockzenének sorolni (meg semmi másnak sem). Ha szereted az MCR zenéjének grandiózus, teátrális mivoltát, vagy esetleg a karneválos zenei elemeket a Green Day Warning-ján, akkor érdemes lehet megpróbálkozni a Cardiacs-szel. Ez talán a legpunkosabb, meg legbefogadhatóbb albumuk.

Gojira - From Mars To Sirius (2005)

https://www.youtube.com/watch?v=kMZSJCgn_K8

Az első válaszoló már említette őket, de még így is indokoltnak érzem, hogy külön ajánljam a zenéjüket, főleg ezt az albumot. Nem vagyok nagyon otthon death metálban, szóval nekem ők elsősorban egy progresszív metál zenekar, nem csak a dalok komplexitása miatt, hanem a durva felszín alatt rejlő szépség, meg koncepcionalitás miatt.

Tool - Ænima (1996)

https://www.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_k_Z0-DYw0_cGPv..

Cardiacs, meg Gojira után maradva a progresszív vonalon: ha alapból nem fekszenek annyira a hosszabb, technikásabb dalok, a Tool jó bevezető lehet ebbe a fajta zenébe. Engem is ők húztak be még tinédzserkoromban, a gruge-os, alternatív metálos hangzásukkal.

Death Grips - The Money Store (2012)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLg8oXWXB7tNanEuIY2DMF..

Még ha rock-orientált is az ízlésed elsősorban, ha szereted a Limp Bizkit-et, meg Linkin Park-ot, akkor gondolom nem vagy allergiás a rap-re. Ennek fényében ajánlanám a Death Grips nevű experimentális hip-hop triót. Szintén nagy kedvencem a zenekar, és a Cardiacs-hez hasonlóan ők is mesterei az olyan zene készítésének, ami egyszerre nagyon poppos és rettentő furcsa. Bár én amúgy is nagyon szeretem a hip-hop-ot, a Death Grips-re még így is valahogy egy külön kategóriaként tekintek, annyira punk/metál-közeli a hangzásuk, meg attitűdjük - még így is, hogy nagyon ritkán nyúlnak csak gitárhoz.

2021. dec. 12. 19:19
 3/9 A kérdező kommentje:

Szia! Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! Ahogy írtam, próbálok nyitott lenni :) Magamon is látom, hogy - ha lassan is - egyre jobban kezdek elmerülni ebben a műfajban. Tíz évvel ezelőtt, még gondolni sem mertem volna, hogy valaha olyan dalokat fogok hallgatni, amikben akár egy rövidke scream is van, erre most itt vagyok... :D Szóval szeretném minden dalnak megadni az esélyt, aztán meglátom, tetszik-e vagy sem :)

A női énekesekkel valamiért világéletemben hadilábon álltam, nagyon keveset hallgatok. Nem csak ebben a műfajban, de szinte mindenben. Nem tudom, miért van ez így. Elismerem, hogy nagyon sok tehetség van köztük, és minden tiszteletem az övék, de a férfi énekhang valamiért sokkal jobban megfog. De mindenképpen bele fogok hallgatni azokba, amiket küldtél, talán mégis akad közte olyan, amit megkedvelek :)

2021. dec. 12. 19:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

3 days grace

30 seconds to mars

Avenged sevenfold

Guano apes ( nő énekes)

2021. dec. 12. 20:28
 5/9 anonim ***** válasza:
2021. dec. 12. 21:28
 6/9 anonim ***** válasza:

Legtöbb együttes amit ismerek már le írta az 1-és de még egy párat tudok említeni:

Beast in Black

Wisdom (ez egy magyar együttes volt, de angolul énekeltek és jártak külföldön is. A basszusgitáros most a Beast in Black-ben játszik. Hogy biztosan őket találd mert van más zene is ezzel a címmel, pár dal tőlük: Live Forevermore, Wisdom, Heaven and Hell, Unholy Ghost).

Tarot (talán nem találod meg igy YouTube-on vagy Google-on szóval írd be: Tarot band. Vagy be írod egyik dal címet. Nekem a Wings of Darkness meg a Pire of Gods a kedvenceim).

Rá kereshetsz Marko Hietala-ra is. A Tarot-ban énekes és basszus gitáros. Nightwish-ban inkább basszusgitáros de vannak pár dalok amiket csak ő énekel.

Sonata Arctica

Måneksin

Lordi

The Rolling Stones

Scorpions

Női énekessel:

Epica

Battle Beast

Frozen Crown

Xandria

Sirenia

Magyar együttesek:

A Leander Rising-ot valószínű ismered ha Leander Killst hallgatsz de nem említetted.

Amigod-ban is Köteles Lender az énekes. Más stílus de talán tetszene.

Pokolgép

Lord

Ossian

Tankcsapda

Bikini

Edda Művek

Omega

Kárpátia

2021. dec. 12. 23:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha a régi Linkin Parkot és Limp Bizkitet szereted, itt találhatsz hasonló stílusú albumokat videópéldákkal, hátha néhány be fog jönni:

[link]

2021. dec. 13. 03:27
 8/9 anonim ***** válasza:

6-os vagyok. Tudom hogy sok együttes lett ajánlva de még eszembe jutott pár:

Beyond the Pleasure

Metal de Facto

Everfrost

Children of Bodom

2021. dec. 13. 20:04
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Kicsid könnyedebb vonalon:

Black Veil Brides

Dynazty

2021. dec. 13. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!