Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ennyiből áll egy dal megírása?

Ennyiből áll egy dal megírása?

Figyelt kérdés

Hogy úgy mondjam, zenészpalánta vagyok. Énekesnek készülök.. Mindig az volt az álmom, hogy énekes leszek, és egy színpadon majd a saját dalaimat éneklem az embereknek.. Szóval régóta nagy álmom egy saját dal. Volt, amikor megpróbáltam elkezdeni dalt írni, de végül kudarcba fulladt a dolog. Most viszont rájöttem, hogy a kellő ihlet nem volt meg hozzá.. Ami viszont most megvan.

Szóval.. Lényegében tényleg annyi az egész, hogy leülök a zongorához, és kitalálok egy dallamot. Utána meg arra egy szöveget?

Mármint nyilván tudom hogy nem így lesz kész az egész..

Valahogy muszáj kiadnom magamból az érzéseimet, és szerintem ehez a dalírás egy remek módszer.. A normális válaszokat hálás vagyok☺️

2021. dec. 11. 20:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha zenész családból származol, akkor érthetetlen, hogy ilyen kérdést teszel fel.

A zeneszerzés szakma. Eszedbe juthat egy-egy dallam, de vajon

nem hasonlít erősen valamelyik már hallott dallamra?

A mű alapmotívuma, annak kidolgozása, szerkezete, hangszerelése, ritmusa, stb. nincs önmagától. Tehát zeneelmélet és gyakorlat, összhangzattan, hangszerelés.

Adott dallamra írni szöveget nehezebb.

Fordítva előfordul, hogy maga a dallam, annak ritmusvilága,

dallamíve, hangulata éleszt fel valamilyen szöveget. EZ utóbbi talán

könnyebb.

Ha tényleg zenész família vagytok, akkor miért itt érdeklődsz ezzel

a kézenfekvő kérdéssel?

Javaslom, hogy töltsd le a partitúra író programot,

mely vissza is játssza, amit kitaláltál és leírtál.

Akár egy nagyzenekart is.

[link]

A fórumukon segítenek egymásnak a felhasználók a program kezelésében.

Sok sikert!

Ne veszítsd el az ambíciódat! Nosza, tanulj és alkoss!

2021. dec. 11. 20:33
 2/2 anonim ***** válasza:

Egy dal megírása abból áll, hogy elénekelsz egy szöveget. Akár hangszer nélkül, csak úgy. De azért jobb, ha van egy zongora vagy gitár. A dal az felcsendített szöveg, elénekelt gondolat. Elvileg (!) erre sokan képesek lennének, pl. egy csomó gyerek ösztönösen farigcsál kis dalokat. Úgyhogy énekeld el a gondolataidat, és lesz dalod.

Kreatívan összerakni a kész hangszerelést, az már szakma.

2021. dec. 18. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!