Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Meghalt Kóbor János. Mit...

Meghalt Kóbor János. Mit gondoltok az Omega zenéjéről? Sajnáljátok, hogy meghalt?

Figyelt kérdés

2021. dec. 6. 15:53
 1/9 qkker1 ***** válasza:
84%

Nem az én stílusom a zenéjük, bár van 1-2 számuk szeretek.

Minden ember halála sajnálatos dolog.

2021. dec. 6. 16:47
 2/9 anonim ***** válasza:
82%

Nagy hatású volt, idehozták a nyugati zenét egy olyan korban amikor ez elképzelhetetlennek tűnt de sosem kedveltem őket, inkább Yes/Rush bandákat preferálom. De kevés magyar együttesek egyike akik tényleg világszínvonalú zenét játszottak.

Igen sajnálom, elvégre egy zseni távozott aki nagy űrt hagyott maga után.

2021. dec. 6. 16:48
 3/9 anonim ***** válasza:
12%
Semmit. Tipikus akkori "aláfeküdtek a lemezgyárnak, mert nem volt tehetségük egy szál se" zenekar. Semmilyen hatással nem volt rám a zenéjük, a Gyöngyhajú lányon meg Fúj a szél (vagy mi a tosz a címe) nem is tudok egy Omega számot sem felidézni.
2021. dec. 6. 20:26
 4/9 anonim ***** válasza:
86%
1-2 számukat ismertem csak azokat viszont szerettem.
2021. dec. 6. 23:09
 5/9 anonim ***** válasza:
96%

Ahogy Pataky Attila neve az Eddával, ugyanúgy forrt össze Kóbor János neve is az Omegával, egy igazi ikonikus legenda volt, halálával pedig sajnos az Omegának is vége! :( A klasszikus ötös felállásból már csak 2 tag van életben (Debreczeni Ferenc és Molnár György), akik ugyan továbbvihetik az együttes működését, de mégsem lesz az már soha az igazi, ha nem Kóbor áll a mikrofon mögött!

Bár relatíve fiatal vagyok (34), de korszaktól függetlenül bármilyen jó zenét meghallgatok, ami valamilyen formában megfog, és az Omega bizony azon előadók közé tartozott, akik bővelkednek a nagy slágerekben, és nem véletlenül, mert tényleg maradandó hangzású számokat alkottak, amiket évtizedek múltán is szívesen hallgatnak az emberek! Én igen, mindenképp sajnálom Kóbort, és vele együtt az Omegát is, egy legenda zárult le, aminek mindenképp ott a helye a magyar retrozene általános kedvelőinek gyűjteményében is!

Egyénileg mindenkinek megvan a saját zenei ízlése, illetve általánosságban pedig a zenei trend is változik az idő múlásával, így persze hogy nem mindenkinek jönnek be, na de hogy "aláfeküdtek a lemezgyárnak, mert nem volt tehetségük egy szál se" -megállapítás a p#fátlanság netovábbja! Attól hogy nem a Te ízlésed, még igenis volt tehetségük, felkapottság helyett tényleg korszakalkotó zenét játszottak, nem véletlenül becézték az Omegát "a kelet Rolling Stones-ának"! "Fúj a szél (vagy mi a tosz a címe)" - Léna a címe, ami után Kóbor kislánya is kapta a nevét!

Amúgy az Omega legnagyobb slágerei, amiket már legalább egyszer az életben tutira mindenki hallott, még ha nem is tudja kapásból beazonosítani:

Léna

Gyöngyhajú lány

Régi csibészek

Trombitás Frédi

Azt mondta az anyukám

Petróleumlámpa

Ezüst eső

Gammapolisz

Fekete pillangó

2021. dec. 6. 23:46
 6/9 anonim ***** válasza:
96%

Az Omega zenéjén nőttem fel, de kb a kétezres évekig követtem csak a munkásságukat. Amit addig letettek az asztalra, az Magyarországon páratlan.

Minden embert sajnálok, aki meghal. Meckyvel egy hatalmas ikon távozott.

2021. dec. 7. 07:53
 7/9 anonim ***** válasza:
96%
#5-ös vagyok. Mondjuk én csak a '60-70-80-as korszakából ismerem az Omega számait, de az ekkor készült nagy slágerek mindent elárulnak a hangzásvilágukról! A "Ha én szél lehetnék" véletlenül kimaradt a felsorolásból, tehát összesen 10 nagy sláger (legalább), amik mindenképp legendává tették az Omegát!
2021. dec. 7. 13:54
 8/9 anonim ***** válasza:
89%

Rettentően le vagyok sújtva.

Magasan a legnagyobb és legigényesebb rockzenekara volt az Omega. Kóbor pedig egy egyedi ikon, aki jaggerrel, jackóval említhető egy lapon. Élhetett volna még tíz évet boldogon a családjával, nekünk meg még több felbecsülhetetlen zenét adva. Az utolsó évtizedben magasan Ő volt a legaktívabb tag, az utolsó lemezt is szinte egyedül írta meg. :(

2021. dec. 7. 22:56
 9/9 Mansour ***** válasza:
91%

Nagyjából én is így vagyok vele, hozzátéve, hogy a Yes, King Crimson és részben a Rush zenéi a nemzetközi mezőnyből is magasan kiemelkednek, szóval a velük való összevetés nem egészen fair. De azzal teljesen egyetértek, hogy a 60-as, 70-es évek nyugati zenei világából nagyon sok értéket átemelt az Omega, nélkülük sokkal szegényebb lett volna az akkori magyar zenei világ. És vannak azért olyan dolgaik, amiket progresszív rock rajongóként is szeretek. Pont most hallgattam meg a Nem tudom a neved, az Időrabló és a Gammapolis albumokat, mindegyiken vannak olyan számok, amik szerintem a legmagasabb színvonalat képviselik. Az Éjféli koncert vége pl. teljesen kifektetett.

2021. dec. 8. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!