Jó, minőségi metal együttesek női énekessel?
Evanescence
Nightwish
Siouxsie and the Banshees (bár ez inkább punk)
Deap Valley
Az Evanescence inkább rock, de imádom őket.
Infected Rain, Jinjer jut most hirtelen eszembe. Arch Enemyt biztosan ismered, de azok az albumok, amelyeken még Angela Gossow a vokalista, egyszerűen zseniálisak. Legalábbis szerintem.
Jó minőségű relatív nem rosszak amiket felsoroltak.(én is gyakran hallgatom őket)
De ezek közül maximum a Jinjer említhető magas minőségűnek, kevésbé mainstreamnek
.
Stream of Passion, ReVamp, After Forever mehet a Nightwish mellé, ezek kicsit talán igényesebb zenék is egy fokkal.
Amúgy ami tényleg minőségi az pl. To-Mera, magyar énekessel és a Haken néhány régi tagjával, nem csak a női együttesek közül emelkednek ki hanem úgy általában a sok jazz és klasszikus elem, eléggé progresszív és meglehetősen egyedi zenét csinálnak.
Aghora első 2 albuma illetve a The Gentle Storm, ezek már elég nehezen hallgatható zenék, fölig az Aghora sok hallgatást igényel mert rengeteg a jazz elem bennük.
Ja és kihagytam a hazai képviselőt, Without Face-t.
Bár ezt furcsállom hogy nem írta senki, elvégre mégis hazai és világszínvonalú.(bár black metalnal sem Tormentor ugrik be az embereknek, pedig előbb volt mint Mayhem első stúdió album)
Régebbiek:
Phantom Blue
Vixen
Saraya
Chrissy Steele
Lee Aaronnak is volt 1-2 jó lemeze..
frissebbek:
Amaranthe
Within Temptation
Crucified Barbara se rossz pl..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!