Ez Objektíven jó szöveg?
18/F vagyok. Rappelni szeretnék és írtam is egy szöveget, amít gyakorlok. Úgy érzem jól megy és kaptam már spanoktól sok pozitív visszajelzést, de olyan ember véleménye is érdekel aki kicsit jobban ért hozzá. Gondolom van még mit csiszolni, és nyitott vagyok egy építő jellegű kritikára! Sajnos a szöveg eléggé hosszú és így nem akarom az egészet leírni, elektronikusan nincs elmentve sehol. Leírom csak a refrént, aminek a tartalma rám tartozik azon kívül pedig azon embertípusoknak szánt oltásokat tartalmazza amiket gyűlölök.
Én egy angyal vagyok
Ezért nincsen szívemben harag
A gyűlölet távozik belőlem
És a békesség itt marad
Nem kívánom én a másét
mert örülök a sajátomnak
Szerintem mindent egy társért
És jót teszek a családomnak
Glória a fejem felett
A szárnyaimon pihenek
Örülök hogyha jó neked
És nem irigylem a sikeredet
A rap ad nekem ihletett
Nem érdekel aki kinevet
Nem fognak engem elnyomni
Akkor sem ha még fizetnek
Gyúnyolódtak rajtam sokat
És mindig csak nevetettek
De ez nem tört meg engem
Úgyhogy nyújtsátok a kezetek
Napról-napra élek és napról-napra fázok
Nem csak másoké tesóm az én hibám is vágom
A házat lángba borítanom hatalmas nagy kár volt
Mert régen apám mindig agyonvert
Most meg a bíróság vádol
De helytállok én úgy is
Nem csak a sitten hanem bárhol
Egyszer anyám, egyszer apám
Volt tőlem mindig távol
Gyermekkoromban ezért
Nem volt napsütés csak zápor
Állandóan basztattak engem
És senki sem párolt
A szobám mennyezetére
Egy kötelet kötöttem
Az ördög volt alattam
És az istenem fölöttem
Viszont kitörtem a ketrecből
És letéptem a láncokat
Akinek ez nem tettszik
Az bekaphatja a kárómat
Nem vagyok milliomos
Nincsenek drága ruháim
Nincsenek követőim és
Nincsenek árva kurváim
Helyette van millió hibám
De még is nagy a szívem
Puszilom a barátaim
És nem számít a bőrszínem
Nem szoktam szövegeket írni (próbáltam, de rájöttem, hogy nem megy), de azért leírom amit gondolok, hátha hasznos lesz
Szerintem tipikus gyakori kérdések rap, az átlagnál picit jobb, de nekem elég semmilyen, de biztos lesz, akiknek tetszik
Személy szerint nekem a téma túl semmilyen, pozitív, hogy vannak benne "költői képek", de azok is eléggé basicek, sekélyesek.
+ a rímelésről, nekem ennyi soron keresztül a szimpla abab rímelés nagyon monoton, picit valami váltás, vagy valami feldobhatná - bár ha ez csak egy refrén (ahogy írtad), akkor elfogadható, de refrénnek meg szerintem túl hosszú.
Ami tetszik az az, hogy van pár rím amelyik több soron keresztül is megy
Plusz a legnagyobb "baj", hogy megvan bennem picit ez a cringe érzés miközben olvasom (ne haragudj, nem megbántani akarlak), ami konkrétan az összes gyakoris rapnél megvan nálam. Bár nekem ez még híres /elismert bandáknál, rappereknél is előjön, szóval lehet nálam van túl magasan a mérce (vagy másoknak van túl alacsonyan :P)
+Nem látom, hogy mi ebben az egyedi és mitől vagy más mint bármelyik gyakoris rapper ezen a fórumon. Picit jobban van megírva a szöveg, de nincs benne semmi egyediség.
Random példa lesz, de nekem ilyen egy jó szöveg:
https://www.youtube.com/watch?v=1ey7H_eQQmo
Persze nem azért mondtam hogy másold vagy ilyesmi, csak azért linkeltem, mert nekem ilyen egy (magyar szinten legalábbis) egyedi,jó szöveg.
Köszönöm a választ! Természetesen csiszolni fogok még rajta, most jut eszembe hogy van egy másik szöveg amiről hasonlóan érdekelne a gyakoris emberek véleménye is, csak elfelejtettem megemlíteni:
Egyszer egy sátorban
Meghaltam én álmomban
Azóta csak sápadtan
Vagyok mindig páratlan
A sínekről felálltam
A kötelet meg levágtam
Már meghaltam, ezt hazudtam
Mert repülni is megtanultam
Kérlek ne hazudj a szemembe
Hogy nem igaz a fele se
De nem küzdök már ellene
Hát így ment golyó fejembe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!