A zongora kottáján melyek a legalsó és legfelső hangok? Pontosabban azokra a hangokra gondolok, amelyek az 5 soron kívül vannak.
Figyelt kérdés
Az lenne a legjobb ha tudnátok valahol egy oldalt ahol kottára vannak írva! Sokat segítenétek!2010. szept. 2. 19:06
1/3 anonim válasza:
Hát, minden kotta ugyanolyan lényegében, szerintem énekórán tanultátok, vagy menj el pár szolfézs órára, ha fontos. A pótvonalakra gondolsz, ha jól értettem... Általában maximum kettőt használnak, a lejjebbieket basszuskulcsban írják, a fentebbieket meg lent, és kiteszik az oktávjelzést. az első alsó pótvonalon a c van, a felső elsőn pedig az f.
2/3 anonim válasza:
Ja a többit meg ki lehet könnyen számolni, ugye mindig <<c d e f g a h>> a hangok sorrendje, onnantól meg ugyanez ismétlődik.
3/3 A kérdező kommentje:
Értem,de azért jó lenne vizuálisan is rögzítenem.Nekem van pár olyan kottám,hogy 3pótvonal is van s olyankor már bonyolodok bele a számolásokba,jó lenne már ránézésre tudni.
2010. szept. 3. 16:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!