Milyen hozzáállásal szerethettem meg újra a klasszikus zenét?
Figyelt kérdés
Régebben szenvedélyes rajongó voltam de az évek során ez eltűnt belőlem hiába hallgatok klasszikus zeneműveket sajnos valamiért nem jön vissza:(2021. okt. 16. 09:23
1/5 anonim válasza:
Menj el egy komolyzenei koncertre. Na az az igazi élmény, ha attól nem szereted meg akkor semmitől.
2/5 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy hozzáállás kérdése. Mehetsz koncertre, hallgathatsz ezerfélét, de ha nincs meg benned az, hogy ezt magadtól szeretnéd, mert mondhatni kielégítendő szükséglet, hogy te hallani, hallgatni szeretnéd, akkor semmi értelme. Ha van más, hallgasd azt élvezettel. Nekem is van olyanom, amit nem értek, miért tűnt el az évek során, miközben régebben szenvedélyesen csináltam, nagy rajongó voltam (nem egy dolog, hogy pl: egy sorozat, aztán lecsengett a rajongás), mára pedig szinte semmi, sőt van amit úgy felejtettem el, ahogy van, csak tudom a fejemben, hogy volt. Nem lehet erőltetni.
3/5 anonim válasza:
Én középsulis korom táján a jazz felé fordultam a klasszikusról, aztán pár év múlva "visszajött" a klasszikus..
Menj el egy jóféle szimfonikus koncertre, vagy hallgasd meg lehetőleg jó hangú rendszerről, hangosan, csukott szemmel a Lacrimosat Mozart Requiemjéből, attól nem fogsz tudni nem megőrülni.
4/5 anonim válasza:
Én is azt tudom mondani, hogy menj el egy koncertre, szerintem vonósra vagy szimfonikusra (bár elfogult vagyok, mert én is vonós hangszeren játszok) de olyanra, ahol jó a terem akusztikája
5/5 anonim válasza:
Ha jelenleg nem érzed úgy, hogy ilyen zenéket kéne hallgatnod, akkor nem kell! Most más periódusban vagy, mind változunk, nincs ebben semmi szégyen, hallgass olyan műfajokat, amiket kedvelsz, és egy idő után vissza is térhet a klasszikus zene iránt érzett szereteted, ha nem akarod mindenáron magadra erőltetni. Szerintem ez már önmagában nagyon szép dolog, hogy régen szerettél ilyen műveket hallgatni, bizonyára sok szerzőt ismersz is, nem szégyen, ha jelenleg nincs ilyen zenékhez hangulatod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!