Mi a különbség a DJ az MC és a G között?
Zenész szeretnék lennni, elsősorban a popszakmában szeretnék elhelyezkedni frontemberként, de néha szeretnék rapp-es részt is.
A DJ-t azt tudom a pult mögött van, de mit csinál az MC és főleg a G? Névválasztáshoz kellene. Bocs, ha hosszú voltam.
DJ - Disc Jockey, magyarul lemezlovas. Zenés-táncos klubokban lemezjátszó kezelésért, a zeneszámok közötti folyamatos átmenetért (mixelés) felel, hangulatot csinál. Ma már digitális eszközökkel helyettesítik a bakelit vagy CD lemezeket.
MC - Eredeileg ceremóniamester, Master of Ceremony. Elvileg a hip hop kialakulásakor különböző eseményeken a felkonferálásnál használt ütemes szövegekből alakult ki a rap.
Manapság néhány rapper használja előtagként ugyanúgy, mint ahogy néhány lemezlovas a DJ-t.
G - Erről még nem hallottam, bár nem sokat tudok a rapes, hip hopos világról. Talán G, mint gengszter, gangsta, de azt írják, hogy havert is jelent bizonyos szlengben.
(Van egy gyanúm, hogy a keményedő, bandázós, utcai bűnözést idealizáló "gengszter rap" körökben elterjedt, de nem 100%)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!