Ha szereted és nem fogod nyűgnek érezni, akkor igen. Hogy mennyi idő az tőled függ, nagy előny, hogy a zenei alapokkal tisztában vagy, de akkor is egyéni, hogy kinek mennyi idő.
2021. okt. 9. 17:18
2/9 A kérdező kommentje:
Szerintetek zeneiskolába ilyen idősen, kezdőnek felvesznek?
2021. okt. 9. 17:41
3/9 anonim válasza:
Van rá esély, de inkább magántanárhoz mennék a helyedben. Ő csak rád koncentrál, a te igényeidre szabja az órákat és a kezdéshez még talán hangszert is tud adni, míg eldöntöd hogy tényleg szeretnéd vagy sem. Mert amúgy drága egy hegedű, azért megvenni hogy kétszer játssz rajta aztán csak porosodjon fölösleges.
2021. okt. 9. 17:47
4/9 asdparade válasza:
Szerintem érdemes. Esetleg annyi javaslatom lenne, ha mindenképp vonós hangszeren szeretnél játszani, hogy gondolkozz el a csellón is (Már ha nem ragaszkodsz minden áron a hegedűhöz). Mind a két hangszer elég nehéz az elején, de a cselló a kényelmesebb tartás miatt szerintem egyszerűbb talán. Valamint kevesebben szoktak rá jelentkezni ált. zenesuliba és nagyobb esélyed van, hogy felvesznek.
Egyébként 1 év alatt is lehet szép eredményeket elérni mindkettőn, de azért legalább egy pár év míg az ember komolyabb dolgokat is tud játszani. (Persze gyakorlástól is függ.)
Sok sikert!
2021. okt. 9. 22:23
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2021. okt. 10. 07:28
6/9 anonim válasza:
A zeneiskolákban általában lasszóval fogják a hegedűsöket, örömmel vesznek bárkit, akit érdekel. Én tanítottam egyszer úgy egy főiskolás lányt zeneiskolában, hogy elvileg 18 év a korhatár, de simán járhatott, mert kellett a létszám.
2021. okt. 11. 21:11
7/9 anonim válasza:
Mit értesz az alatt, hogy "behatárolni" a hangokat?
2021. okt. 11. 21:12
8/9 A kérdező kommentje:
#7 A húron megtalálni a hangokat.
#6 azt értem, de a kicsik lassabban tanulnak, így unalmas lehet számomra, így a nagyobb korosztályra gondoltam.
2021. okt. 12. 09:58
9/9 anonim válasza:
Figyelj ha szereted, akkor hegedülni mindig érdemes elkezdeni. És gratulálok hogy ilyen sok hangszeren játszol! ez nagyon jó!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!