Szerintetek bariton kürtön vagy sima kürtön lenne egyszerűbb megatnulni játtszani? (érveket ellenérveket is szívesen fogadok)
Figyelt kérdés
Négy és fél éve játtszom fuvolán, és fúvószenekarban is. Szeretnék megtanulni egy rézfúvós hangszeren azon belül is a bariton vagy a kürt érdekelne, de nem tudom melyiken tudnék minél hamarabb, értékelhetően megtanulni játtszani. Illetve az is érdekelne, hogy fúvószenekari felhasználásra melyiken lenne érdemesebb? (melyiknek szoktak jobb szólamai lenni?)2021. szept. 29. 18:14
A kérdező szavazást indított:
vadászkürt
baritonkürt
5 szavazat
1/1 anonim válasza:
Iskolás koromban játszottam tenor/baritonkürtön (eufónium?). Trombitáról tértem át a zenetanárom javaslatára. Nem bántam meg. A trombitához viszonyítva nekem sokkal könnyebben ment, nagyobb a fúvóka, így könnyebb volt a hangokat képezni, kevésbé fájt tőle a szám, nagyobb hangterjedelmet tudtam rajta lejátszani (és a hangját is jobban szeretem). Vadászkürtöt sosem használtam, de úgy tudom, hogy a nehezebb hangszerek közé tartozik. Bár lehet, hogy ez az általános vélemény a rézfúvósokról. A fúvókája sokkal kisebb és talán a cső átmérője is.
A hangjuk is más, a bariton mélyebb, nem annyira harsány, de valamivel magasabb a tubánál. Az pedig ízlés kérdése, hogy kinek mi tetszik jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!