Laikus vagyok és ötletem sincs miért zöröghet.A régi húr ami már valszeg hónapok ha nem pár éve rajta volt az jó szólt most hogy levettem és tettem rá új húrokat zörög. De csak a Low E.
A magasságállító hernyócsavarok direkt vannak fordítva?
2021. szept. 26. 09:08
2/6 anonim válasza:
A nyak akkor áll be egy értékelheteő formára, ha mind a hat húr rajta van, behangolva a hangszeren, ami kábé 60kg húzás/feszítés. A húrláb hernyócsvarja számomra is igen érdekes felfedezés, mindenképp javaslom a húrtartó baba levétele után megfordítani, hogy állítható legyen a húrmagasság. A hidat elnézve elég "gazdátlan" benyomást kelt a hangszer. Vagy vidd el hangszerészhez-ami nem lesz olcsó-vagy/és okosítsd magad YT videókból. Találok neked egyet, aminek nyomán elindulhatsz.
egyet értek az előző hozzászólókkal, a húrtartó babát fordítsd meg, tedd fel az összes húrt, ezután próbáld beállítani a húrok magasságát illetve a nyak ívét (a nyakmerevítő pálcával - truss rod angolul). A neten rengeteg videót találhatsz erről.
Hangszerészhez is elviheted, de szerintem jobb, ha magad megcsinálod, mert a gitár beállítása egy olyan alapvető tudás amit előbb utóbb minden gitárosnak el kell sajátítania.
2021. szept. 26. 11:53
4/6 anonim válasza:
Talán a nyakmerevítő beállítását ne csinálja otthon, drága móka szokott az úgy lenni.
2021. szept. 26. 12:31
5/6 anonim válasza:
A nyakpálca tekergetése negyed fordulatonként-egy tökegyenes közeli állás elérése érdekében-nem különösebben veszélyes. Veszélyes az, amikor túlhúzza a páciens és beleszakítja a menetet. Na az egy iylen gitár esetében gazdasági totálkár, kuka az egész, mert hangszerész annyiért csinálja meg, amit nem ér az a hangszer.
2021. szept. 27. 06:23
6/6 anonim válasza:
Meg kortól és oxidáltságtól függően nem is ott moccan, ahol kéne, vagy szedi akkor is a menetet, ha egyébként fel se tűnik, hogy rossz. A hangszerész tudja, hogy lehet kenésbe rakni úgy, hogy a fához ne jusson az olaj, meg azt is, hogy melyik modellel milyen szívás fordul elő, tehát felkészül rá, ill. élből elmondja, hogy benne van-e a pakliban, hogy szét kell kapni a nyakat. Amikor otthon próbálkozol, akkor vagy sikerül, vagy nem. Nyilván összevadászhatók ezek az információk, csak ismerve azt, hogy az emberek mekkora hányada képes és hajlandó használni a keresőt, nem gondolnám nagyon szorgalmazandónak a nyakpálca házi állítgatását, főleg ahol a húrláb is olyan, mintha a szél fújná.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!