Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért gondolják sokan azt...

Miért gondolják sokan azt hogy a komolyzene a sznoboknak való?

Figyelt kérdés

2021. szept. 2. 22:23
 1/9 anonim ***** válasza:
69%
Túlságosan letisztult és unalmas a mai kommersz és felgyorsult ízléshez képest.
2021. szept. 2. 22:29
 2/9 DeMoR ***** válasza:
100%
Mivel régebben is a művelt és felső osztálybeliek hallgatták. Arisztokraták, nemesek stb. Tehát gazdagok. A sznobok meg általában gazdagok, vagy újgazdagok. Aztán össze kötik. Szerintem ennyi. :D
2021. szept. 2. 22:34
 3/9 anonim ***** válasza:
62%
Véletlen nem klasszikus zenére gondolsz? Azért szerintem a komolyzene megnevezés eléggé hibás a klasszikus zenéhez képest
2021. szept. 4. 15:05
 4/9 anonim ***** válasza:
60%
A Földön az intelligencia szintje állandó. Az emberiség meg szaporodik.
2021. szept. 4. 22:41
 5/9 anonim ***** válasza:
62%
mert sznobnak gondolják azokat akiknek fejlett zenei izlésük van... mai napig ha halgatod szinte minden filmzenében vannak klasszikus zenei részletek. jobb filmeknek saját klasszikus zenei betéteket írnak. igen a star wars filmekben is végig klaszikus zenék lettek írva nem RAP,MEG DISCO, STB...
2021. szept. 7. 03:54
 6/9 anonim ***** válasza:
73%
HEGEDŰ MEG zongora, nagybögő, cselló mind unalmas hangszerek :D na itt egy link : https://www.youtube.com/watch?v=rhHF2uVxCUw&list=PL5XRZhU39l..
2021. szept. 7. 04:00
 7/9 kriszpo ***** válasza:
78%

Én sznob lennék? Sosem tartottam magam annak. Úgy gondolom, hogy a klasszikus zenét tanuló gyerekeket leszámítva, a gyerekek nagy részét nem köti le a klasszikus zene. Túl unalmas, nem pörgős. Később amikor felnőtté válnak, egy részük (mint pl én is) beveszi a klasszikus zenét a palettába a többi zenei stílus mellé, mert rájön, hogy nem is olyan rossz és néha kell egy kis nyugalom is. Én pl. vezetés közben gyakran hallgatom a Bartók rádiót, mert így nem húzom fel magam a sok idiótán. Persze ehhez kell az is, hogy az ember szeresse a zenét, ne csak hallgassa.

Szóval a kérdésedre a válasz: ez egy közhely, hogy csak a sznobok hallgatnak klasszikus (komolyzenét).Nem igaz. Végezetül annyit: hogy egyik zenei stílusban sem hallgatunk meg minden számot, csak szelektálunk. A komolyzenében is.

3: Nem hibás a komolyzene megnevezés. [link]

2021. szept. 8. 08:01
 8/9 kémény100 válasza:
90%
Az, hogy ki milyen zenét hallgat nagyban függ az első zenei élményektől. Szüleim csak magyar-nótát hallgattak, azt szerették. Én a rockot ismerem azt szeretem. De ott meg is álltam, RAP meg az utána következőket már nem szeretem. Akinek gyerekkorában a komolyzene meghatározó volt (mert a szülei azzal ismertették meg) az később ahhoz vonzódik. Tehát nem emberi tulajdonsághoz (sznob, tróger, stb) kapcsolódik a zenei stílus.
2021. szept. 8. 08:26
 9/9 anonim ***** válasza:
72%

A sznobok pont a gazdag prolik

Azok csak megjatsszak hogy milyen kifinomultak

Klasszikus zenét az eredendően jó ízléssel rendelkező kifinomult emberek szeretik, akik jöhetnek szegény családból is

2023. máj. 30. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!