Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a véleményetek az Evanescen...

Mi a véleményetek az Evanescence-ről?

Figyelt kérdés

És most kivételesen nem az a bizonyos felhasználó vagyok, aki naponta teszi fel ezeket, meg a "melyik a jobb?" kérdéseket, tényleg érdekel lol.

Nem a Bring Me To Lifera meg a My Immortalra vagyok kíváncsi, az nyilván a többségnek már a könyökén jön ki.

Aki hallotta az új albumukat, hogy tetszett?

2021. aug. 7. 19:25
A kérdező szavazást indított:
Egyik kedvencem
Egész jó
Elmegy, meghallgatom ha muszáj
Nem szeretem
Utálom
Nem ismerem/csak pár számot ismerek tőlük
Egyéb (fejtsd ki)
18 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hol kezdjem... Én együtteseknél nem számokban, inkább albumokban gondolkodok.

Ők tipikusan azok voltak akiknél a kezdeti siker után jött is a visszaesés.

A Fallen debütáló albumuk szerintem minden tekintetben a legjobb, ezzel törtek be a mainstreambe, ezt a szintet később nem is tudták megugrani. Ugye Ben Moody kivált, a tagok folyamatosan cserélődtek, és az Evanescence egyre inkább kezdett egyenlő lenni Amy Lee-vel. Amy Lee szerintem nagyon jó énekesnő, a saját műfajában szerintem a legjobbak közt van, de ő se lesz fiatalabb, már rég kiesett a felkapott előadók közül. A The Open Door számomra csalódás az első albumhoz képest, nem volt meg benne az a hatás. Az is baj lehetett, hogy nagyok voltak a szünetek az albumok között, ezért eshettek ki a köztudatból. A 3. "self-titled" albumon ismét voltak jó számok a What You Want egész felkapott volt, ez az album jobban tetszett. Aztán megint szünet (ilyen válogatás, meg koncertalbumokat most nem veszek ide), jött Synthesis, számomra kevésbé jó számokkal, és néhány újrafelvett régi számmal (deminek?) Itt is látszik, hogy a régi klasszikusoknál nem tudtak már jobbat kitalálni. A legújabb albumukat, már csak a régi emlékekre tekintve hallgattam meg, Amy különleges hangjának köszönhetően benne van az a "régi Evanescence" feeling, de valahogy nem az igazi, ezt a népszerűség visszaesése is mutatja.

Összeségében jó együttesnek tartom őket, a koncerteken Amy mindig odatette magát, és igényes zenét gyártanak. A Fallen-t néha előveszem és végighallgatom, annak olyan a hangulata, amit azóta se tudtak visszaadni. Az Evanescence az a fajta együttes, aminek jót tenne egy Greatest Hits album (majd lesz gondolom), azt biztos rongyosra hallgatnám. Bár nem tartom őket korszakalkotóknak, a 2000-es évekbeli Nu Metal kiemelkedő együttese, hiába csúfolták őket Linkin Park utánzatnak vagy női Linkin Park-nak.

Ha pontozni kéne őket akkor 6/10-et adnék, de ez egy erős 6-os, és ha talán egyben maradt volna a csapat, és jobban kihasználják az ismertségüket, akkor simán lehetett volna több is.

2021. aug. 7. 20:57
 2/4 anonim ***** válasza:
46%
Talán jó, de az is lehet h nem.
2021. aug. 7. 23:16
 3/4 anonim ***** válasza:
29%
Rájuk lehet unni
2021. aug. 8. 05:14
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én a mai napig szeretem hallgatni az Evanescence számait. 13 éves voltam mikor egymás után századjára meghallgattam a Bring me to life című dalukat. Akkoriban divat volt (lehet, hogy most is az) youtubera fan artos MV-ket felrakni és az egyiknél pont az említett zeneszám szólalt meg. De természetesen az MV-ben nem láttam feltüntetve a dal címét (a leírásban lehet bent volt, de akkoriban eléggé gyatra angol tudásom volt. Most is az egyébként) Így kitartóan keresgéltem. A férfi énekhangja nagyon emlékeztett a Skillet banda, John Cooper hangjára. Így beírtam, hogy: Skillet And... És kiadta, hogy evanescence. Így találtam meg ezt számot. Az után jött szép sorjában a többi, a Going under, Everybody's fool, My immortal, My last breath és így tovább. :)
2021. okt. 12. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!