A rockerek miért nem tudják felfogni, hogy létezik más műfaj a rockon és a metálon kívül?
Folyton azzal menőznek, hogy a rockzene az egyetlen létező zene, meghogy a popzene milyen igénytelen stb.
Van a popzenében is igényes, kidolgozott mű ahogyan a rockzenében is van csapnivaló alkotás.
A gond ott kezdődik hogy fogalmad sincs arról mi az a popzene.
Mégpedig hogy az nem műfaj, hanem egy meghatározás mindazon zenére ami eladásra készül, fogós dallamok vannak, a lemezkiadó igényeit elégíti ki, egyszerű szerkezet és könnyen érhetőség jellemzi. Ezek mellett legtöbbször marketinggel válik felkapottá. A popzenét a Beatles alakította ki igazán, minden egyes porcikáját és a popzenén belül kb. az összes műfajt is, a népszerűség felépítését stb. Szóval amit ma popzenének nevezünk kb. ugyan az csak más a köntös.
Lehet rockzene és metalzene is popzene.
"popzenében is igényes, kidolgozott mű "
Kizárja egymást, ami tömegigényeket szolgál ki az nem lehet igényes. Kár ezen vergődni.
"rockzenében is van csapnivaló alkotás"
Ez tény, nem is értem miért írtad ide...
A többire nem reagálok, lealacsonyító közhely. Te sem vagy semmivel különb azoktól akiket leírtál a kérdésben.
Hozzátéve hogy én nem vagyok rocker, nem vallom magamat annak. De szívesen játszok rockzenét vagy akár heavy metal-t gitáron, és havonta lepörgetek több száz albumot a grunge-tól a prog metalig, egészen a jazz-metalig.
De az nem azt jelenti hogy néha ne hallgatnék meg egy jó kis dubstep-t vagy country-t. Az igényesebb formából teljesen.
Zárásként meg a zene nem érdekel senkit különösebben(úgy általában az életben), de majd megtapasztalod. Vannak akiket igen, de ők vannak kevesebben. Az hogy sznobok az meg magukat minősíti.
Szerintem fogalmad sincs, hogy milyen egy rocker ember...
Amúgy ezt fordítva is lehetne kérdezni: Pl. a popzene kedvelői miért nem fogadják el, hogy lézezik rock- és metálzene is?
"A popzenét a Beatles alakította ki igazán, minden egyes porcikáját és a popzenén belül kb. az összes műfajt is, a népszerűség felépítését stb. Szóval amit ma popzenének nevezünk kb. ugyan az csak más a köntös."
Ez masszív tévedés. A száz százalékig kommerszre utazó popzene a megcsinált, jól mutató, sem hangszeren játszani, sem énekelni nem (igazán) tudó sztárocskák, a stúdiózenészek, dalszövegírók, menedzserek világa, ma ugyanúgy, mint az ötvenes években. A kocsmákból feltört, a kezdetek kezdetétől saját (korabeli mércével eléggé suttyó) zenét szerző Beatles ettől nagyon messze van. A Backstreet Boysnak annyi köze van a Beatles-hez, hogy mindkét banda fiúkból állt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!