Miért búg a gitárom ha bedugom a hangfalba?
Cort elektro akusztikus és egy egy elektro klasszikus gitárról van szó.
Az a helyzet, hogyha itthon bedugom a hangfalba (ez egy beépített erősítővel rendelkező aktív hangfal), akkor búg, itthon nem nagyon csak éppen, de az oktatómnál viszont nagyon. Játszani kell a hangerő potmétereivel, hogy tudjunk játszani. Neki ilyesmi van: [link]
Gondolom ehhez valamilyen adapter tartozik vagy 230-ról üzemel és beépítve van a trafó?
Az a vicces hogyha a kábelem fém részéhez hozzáérek elhallgat. Nem kábel probléma mert mindegyikkel ezt csinálja.
A cort elektronikájával van valami, mert mind a kettő Cort gitáromban cort elektronika van és mind a 2 búg is. Egy fishman pickup elektronikával nem.
De biztos van erre valami megoldás.
A földeléssel kapcsolatban olvastam valamit. Az én hangfalam gyárilag földeletlen. Azért írtam hogy az oktatóm keverője adapteres lehet e mert akkor nagy valószínűséggel az sem földelt.
Valami ötlet? Mert amíg itthon meg az oktatómmal zenélek addig nincs nagy baj. De ha valahol közönség előtt búgok nem annyira f@asza.
Előre is köszönöm.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!