Szerintetek ki a "legjobb" magyar gitáros?
Szerintem Alapi István.
De Jónás Tamást is odatenném.
Hozzáteszem hogy én annyira nem ismerem a magyar színtért.
én se nagyon ismerem a magyar gitárosokat (persze a nagy öregeken kívül), pont ezért írtam a kérdést, hogy megismerjek párat.
Mostanában kezdtem el Gyémánt Bálint zenéjét hallgatni és akkor jöttem rá, hogy azért érdemes magyar zenét is hallgatni :D szóval perpill nekem most ő a legjobb
A magyar gitározás sajna összefüggőt a szocializmussal, és nem nagyon alakult ki idehaza erős zenész réteg amikor a rockzene éppen a fénykorát élte.
Nyilván így is van néhány zseni, de szerintem kevés a kibontakozott tehetségek száma még a szomszédos országokhoz képest is.
Arról nem is beszélve hogy nincs egy Joe Satriani vagy Petrucci szintű gitáros sem, szóval úgy gondolom hogy ha az ember átpörgeti a nagyokat(külföldről)idehaza már nincs nagyon újdonság, egyedi dolog.
Kivétel akad(Thy Catafalque, Tormentor), de nehéz nagyobb nagyságrendben felsorolni.
#6. Nem vagyok a barátod, de mondj nekem egy Steve Vai vagy Jason Becker szintű gitárost itthonról...
Ugye hogy nincs.
Nem csak játszani kell tusni hanem dalokat szerezni amik előtte nem voltak, na ebben a Tormentoron kívül sehol nem àllunk.
Már hogy a viharba ne lenne! Attól, hogy valaki híres nem lesz jó gitáros...
Csak néhány magyar név: Szabó Gábor+, Babos Gyula+, Radics Béla+, Benkő Dániel+, Tátrai Tibusz, Snétberger Ferenc, Mohai Tamás és még tudnám sorolni csak azokat valószínű már nem ismered. De lehet őket sem, ha Vai és Becker jelenti számodra a "szintet" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!