Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy tudnék megtanulni dalszöv...

Hogy tudnék megtanulni dalszöveget írni?

Figyelt kérdés
tanácsokat kérek nem beszólásokat!
2010. aug. 27. 12:10
 1/2 hannibalking ***** válasza:

dalszövegíráshoz vagy élettapasztalat kell (sztorik, események, érzések tömkelege, csalódás, öröm, bánat stb), amiket rímbe tudsz fogni egy zene alá, vagy óriási fantázia, hogy el tudj képzelni dolgokat, és azokat az előző lehetőséghez hasonlóan papírra tudd vetni.

én előbbit tartom "az igazinak", mert a fantáziából írtak többsége lehet, hogy erőltetett lesz, túl konstruált, és nem természetes.

szerintem tanulni nem lehet. ez is olyan mint a versírás. jön az ihlet, valami hatással van rád, eszedbe jutnak szavak, rímek, sorok, és folyamatosan jön magától. kellő irodalmi műveltség szerintem kell hozzá, meg az istenadta véna a szövegíráshoz. ha van valami kérdésed még én állok rendelkezésre (jelenleg én is dalszövegeken dolgozok dobolás mellett :D)

2010. aug. 27. 12:16
 2/2 A kérdező kommentje:
tapasztalat megvan, régen írtam verseket (egész jókat) de az közel se olyan amilyen nekem kéne. főleg rapszöveg kéne , de valahogy a dalszövegírás nem megy. novella vers ilyesmi megy, de ez valamiért nem akar. de abban hiszek hogy bármit meg lehet tanulni
2010. aug. 27. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!