Milyen olcsó pedálokat tudtok ajánlani gitárhoz?
Figyelt kérdés
leginkább hendrix, frusciante féle SZANDot keresek, de egy jó surf rock vagy bármi más vintage hangzás is jó lehet2021. júl. 7. 22:29
1/9 anonim válasza:
Boss OD1 volt a standard valamikor, aminek a mai változatai már nem lépnek a nyomába se. Nyilván lehet venni igazán jó pedálokat, de azok nem olcsók. Szerintem vegyél egy multit, abban minden megvan és még olcsóbb is. Tc Electronic Nova system ugyan nem ötezer Ft használtan sem, de legalább az OD rész analóg. Jó cucc. Mindent is tud.
2/9 Waff válasza:
Inkább a Boss SD1-est mondanám ez esetben standardnak. Olcsó is...
3/9 anonim válasza:
Boss SD1 egy ma is kapható eszköz-adjuk meg neki, hogy természetesen használható. Nem sok köze van a kétpotis OD1-hez, ami még az anyaországban készült és '77-'85 közt gyártották. Volt nekem mindkettő, tudom miről beszélek.Persze ez egy elvi vita, semmi köze a felvetett kérdéshez. Csak ne kavarjuk a szezont a fazonnal.
4/9 Waff válasza:
A manapság készült OD-1-esektől is különböző az SD-1, mifel két különböző torzítópedálról beszélünk. Az előbbi vastagabb,erősebb torzítást ad, az utóbbi lágyabb torzítást.
5/9 A kérdező kommentje:
és ezek kb mennyibe kerülnek? (egyetemista büdzsém van)
meg akkor jól értem, ezekből több féle szandot is ki lehet keverni?
2021. júl. 9. 12:25
6/9 Waff válasza:
Nézz fel a GS fanatic nevű oldalra, ez egy hangszer és hangtechnikai, főleg használt cuccokat hirdető oldal.
Igen, sok féle hangzást ki lehet tekerni még egy mezei torzítópedálból is. De ez függ attól is hogy milyen erősítőn szólal meg.
De amikről szó volt fentebb azok csak torzító pedálok (csak ezekből is vagy ezer féle van). Még rengeteg effekt pedál van, pl az ún. modulációs effektek (visszhang, kórus, zengető.... stb). Szerintem előbb olvasgass, tájékozódj a témában.
7/9 anonim válasza:
Például a digitech hot head pedálja amit nagyon szeretek és már alig van sajnos forgalomban. Hendrix pedig fuzz-t használt ami ezektől már technikailag is nagyon eltérő és erősen típusfüggő a sound.
8/9 anonim válasza:
Kevés pénzért nincsenek nagy ötletek. A legolcsóbb megoldás az lenne, ha az erősítőben/kombóban meglenne a torzított(overdive)csatorna+(esetleg)zengető. Vagy jó még a Boss GT-1, ami azon túl, hogy multieffekt, még USB hangkártyaként is funkcionál-használtan kábé 50k, ha lehet kapni. Ha otthon zenélsz, akkor egy külső hangkártyával megerősített PC/Laptop is elég. Virtuális eszközöket lehet használni. Például Guitar Rig. Messzire visz a téma, csak találgatok. Nem írtad, hogy mid van, mit bővítenél.
9/9 anonim válasza:
Szerintem vegyen egy podhd500-at. Ha csak effektre kell, arra tökéletes. Bár sok embernek all in one cucc. Szóval nem csalódnál benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!