Simon miért állította meg (tehetségkutató) ezt a remekül éneklő lányt? Ez valami beépített show elem (érzelemkeltés a közönségben), vagy szakmai oka volt?
Nem valami jó angolból a hallásértésem, pontosan mit magyaráz neki Simon? Miért állította meg az énekét, és miért kérte utána acapella? Végül tetszett neki is, mint a közönségnek, vagy nem annyira? Itt a link:
https://www.youtube.com/watch?v=CfHs1QUoAUo
Észrevettem közben, hogy ez a verzió időközben privát videó lett.
JAVÍTOM,
ez már egy megnézhető változat, itt már be lehet kapcsolni angol feliratot, így már nagyjából értem az angol szöveget, ha nem is teljesen:
https://www.youtube.com/watch?v=Wfm46LVsAGQ
És itt van egy másik énekessel is, amikor félbeszakítja szintén:
https://www.youtube.com/watch?v=8SfrccLSHIM
Vajon teszteli a lányokat, hogy ha mégis sztárt csinálnának belőlük, lelkileg mennyire viselik a kekeckedést, és a kritikát? Vagy puszta show elem, hogy felhördüljön a közönség? Mert ugye végül is elismerte őket Simon is. Méltán.
Annyit sikerült közben megértenem az angol szövegből, hogy a háttérzenével nem volt elégedett Simon (zsűri tag). Bár nem értem, mire fel. "Overbearing" - túl vad a lányokhoz?
Ez csak ürügy volna, amiatt, hogy acapella (szólóban, zene nélkül, hangszerek nélkül) is tesztelhesse őket? Vagy komoly oka is lehet annak, hogy félbeszakította őket?
(Volt már erre több eset is a Got Talented sorozatokban.)
Köszi! Igen, mint írtam, bekapcsoltam a felirat gombot, azon olvastam "overbearing"-et, mert nem jó hallásértő vagyok angolból általában. Bár a szótár szerint beillhetett Simon szövegébe, mert "vadulást" is jelent, tehát talán vadnak taláta a háttárzenét(?)
Apropó, mit mondott ehelyett angolul? Tényleg nem értem jól. Nem is annyira hivatkozás, inkább arról van szó, hogy auto-translate-tel megpróbáltam silabizálni, mi lehet az angol szöveg, amit hallásból csak félig-meddig szoktam érteni.
"Néha megesik, hogy olyan jól énekel valaki, hogy azt hiszik playback. A másik ok, amiért le szokták állítani a dalt, hogyha valakinek jó hangja van, de rossz dalt választott ennek megmutatására."
Erre én is gondoltam, viszont köszönöm, hogy körbejártad a különféle szempontokat! :) Több énekesnél is vissz szokott kérdezni Simon, hogy "Was it really you...?" És láthatóak a döbbet arca az énekeseknek, sokuk köpni-nyelni nem tud ("Hát persze, hogy én voltam!"). De hát valahogy meg kell győznie Simonnak a nagyérdeműt, ez igaz. Engem elsősorban az győz meg, amikor ezen énekesek youtube csatijára felmegyek, már akinek van, és sokuk amatőr hangfelvételt készít, azon jól átjön általában, hogy valódi lehet a hangjuk, de főként lelkileg felelmelőbb az ének amatőr felvételen, mert a profi cd-ken sajnos gyakoriak a hangszűrők, épp a lelki rezdüléseket vágják meg a szűrőkkel, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!