Egy elektromos stratocaster giárnak mi az igazi ára?
Figyelt kérdés
Rá kerestem neten és, 33 és 370ezer között talált. Az olcsó hamisítvány bénán szól vagy mi? És a drága miért olyan drága?
Mennyiért éri meg?
2021. jún. 6. 11:22
1/11 anonim válasza:
A Stratocaster a Fender által levédetett név. Csak Fender gyártmányú gitár viselheti ezt a modellnevet. Ebben nyilvánvalóan benne van a Squier is mivel az is a Fender tulajdona. De egy Bullet Strat szvsz elég messze áll a valóditól. A valódi nálam az amerikai készítésűeknél kezdődik. De ha a budget opcióra akarsz rámenni, akkor egy Squier Classice Vibe strat elég jó választás, csak nekem nem adja vissza az eredeti Strat érzést.
2/11 Mojjo válasza:
Az igazi ára kb 70-80 ezertől par millióig terjed. A 370 ezer az nagyon nem a teteje, az kb a középkategória legalja.
3/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod, de nem nagyon értem 0 tudásom van a gitároknál még abban sem voltam biztos hogy kell hozzá erősítő szóval ja.. Egyszerűbben eltudnád mondani kérlek? Semmit nem értek
2021. jún. 6. 12:01
4/11 A kérdező kommentje:
És hangszerüzletben általában milyen árban szoktak lenni? Ott eredetiek?
2021. jún. 6. 12:08
5/11 anonim válasza:
Kezdjük az elején, a Stratocaster a Fender nevezetű gitárgyártó cég egy modellje ami 1954-ben debütált. Elég nagy siker lett mivel az egyik legkényelmesebb legergonomikusabb gitárforma volt akkoriban és van egy jellegzetes hangja ami sok műfajban megállja a helyét. Ezt nyilván sokan elkezdték másolni a Fender a formát ugyan nem tudta levédetni teljesen, de a nevet igen így csak és kizárólag a Fender, vagy a tulajdonában lévő márkák (pl Squier) árulhatnak Stratocaster nevű modellt. A többi gyártó terméke az S-stílusú meg double cut meg hasonló fantázia neveken fut mert nem nevezhetik Stratocasternek. Na már most a Fender modellpalettáján 40 ezer forinttól indulnak a Stratocasterek (Squier Bullet Statocaster) a határ meg a csillagos ég(Master built). Az igazi Stratocaster nálam az amerikai készítésűeknél indul tehát az American Professional II sorozatnál (650 ezer körül vannak). De ha nem szánsz rá annyit a Squier Classic Vibe Stratocasterek is elég jó gitárok, az alá viszont nem érdemes menni, mert az tényleg csak úgy néz ki mint egy Stratocaster de sem a hangja sem semmi nem olyan.
6/11 Mojjo válasza:
7/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm sokat segítettetek!!! 105ezernél többet nem tudok szánni rá azt hiszem.. Bár kitudja milyen munkát találok :) (17 leszek)
2021. jún. 6. 12:31
8/11 A kérdező kommentje:
És még az erősítő is
2021. jún. 6. 12:34
9/11 anonim válasza:
7
Az általam ajánlott Squier Classic Vibe Stratocaster 130-150 körül van. Diákmelóval két hét alatt meg van az erősítő ára is. Szerintem ez alá nem érdemes menni, mert egyrészről ez már egy minőségi hangszer, amit profik is használnak, másrészről nem veszít annyit az árából mint bármelyik random kínai márka, ami kb onnantól, hogy kihozod a boltból felét éri.
10/11 anonim válasza:
Tudom hogy készleten nem veszünk gitárt de ennek ellenére ezt tudom neked ajánlani:
Külön is meg lehet venni, a kétpontos tremolós affinity 88-94 ezer. Ezen csak hangszedőt cserélsz később ha úgy érzed és van egy tök jó gitárod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!