Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitár vagy ukulele a jobb?

Gitár vagy ukulele a jobb?

Figyelt kérdés
El szeretnék kezdeni valamilyen húros hangszeren játszani. Először az ukulelére gondoltam, de utánanéztem és azért nem olyan kis befektetés. Főleg ha az sem biztos hogy működni fog hosszú távon. Viszont gitárunk meg van itthon, azt nem kéne beszerezni.

2021. máj. 17. 22:38
 1/7 Waff ***** válasza:
100%

Azért 15-20 ezer forint nem egy befektetés....

De ha van otthon gitárod, akkor sztem kapd kézhez és hajrá.

2021. máj. 18. 06:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én gitárral kezdtem, később lett egy bariton ukulelém is. Mindkettőt szeretem.

Egyértelműen sokkal nehezebb gitáron tanulni, de nagyobbak a lehetőségek is. Ha van otthon, nem is kérdés, mivel kezdj.

2021. máj. 18. 20:11
 3/7 anonim ***** válasza:
22%
ukulele sztem szr, mert kicsi. kényelmetlen. legalábbis nekem az volt. De én előtte gitároztam már, jazzmastert használok, ami nagyobb is mint a legtöbb elektromos gitár, lehet h hozzá lehet szokni az ukuleléhez, de inkább meghagyom a törpéknek.
2021. máj. 19. 19:35
 4/7 Waff ***** válasza:

3@: mindenhez hozzá lehet szokni amit emberi kezekhez készítettek, még akkor is ha elsőre elképzelhetetlennek tűnik.

Én kaptam egyszer egy ukulelét, ha már tudsz egy valamilyen vállaható szinten gitározni, tök jól elboldogulsz az ukulelével, persze egész más a hangolása, húrszáma...meg kb úgy minden, de tök jó móka előkapni néha sikálgatni, énekelni...

2021. máj. 20. 14:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor már inkább bariton ukulele. sztem, a hangja is jobb
2021. máj. 20. 15:08
 6/7 anonim válasza:
Én az ukulele hangját nagyon szeretem, szóval nekem ukulelém van. Azon belül, attól függ, hogy mekkorát veszel, hogy mennyire szeretnéd hogy vékony legyen a hangja, illetve melyik kényelmes. Pl. Nekem koncert ukulelém van, mert ez esik kézre. De szeretnék beszerezni majd egy gitárt is. A legjobb szerintem az, ha először megtanulsz gitározni, és utána már sokkal egyszerűbb lesz ukulelézni, mert nem nagyon vannak okatatók hozzá.
2021. jún. 18. 11:12
 7/7 anonim válasza:
Illetve, ha 20 ezer vagy fölötte veszel ukulelét, az biztosan jó. Nekem a koncert ukulele 50 ezer volt. Igaz elég drágán vettük, de egyszer kell megvenni, és akkor már legyen jó minőségű.
2021. jún. 18. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!