Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mondjuk az E6 akkordban az a...

Mondjuk az E6 akkordban az a hatos az mit jelöl? Mi változik meg az akkordban tőle?

Figyelt kérdés
Soha nem tanultam zenélni (na jó, a nagy kíváncsiság elkerülése végett elárulom, hogy fél évig jártam furulya-előkészítőre), most is csak így elprüngyögök a gépen (FL Studio, meg hasonlók), meg néha megpengetem a gitáromat. Mostanában (épp ma reggel) leszedtem egy programot, a neve Chordpulse és abban próbálom kitapasztalni az összhangzattan mélyebb bugyrait és van egypár módosító gombocska benne, ami felkeltette érdeklődésemet, többek között a fentebb említett is. Arra rájöttem régen, mi a moll és a dúr között a különbség, arra is, hogy a 7es számmal ellátott akkordok ilyen bluesosan szólnak, de a többit nem tudom. Annak is örülnék, ha mutatnátok olyan oldalt, amin le vannak írva ezek. Köszi!
2010. aug. 23. 14:02
 1/5 A kérdező kommentje:
És ideje lenne rászoknom a tagolásra.
2010. aug. 23. 14:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Az E6 akkord egy négyeshangzat. A skála első, harmadik és ötödik fokán kivül a hatodikat is hozzá kell tenni. Pld. az E6: E - G# - H és a C# a hatodik hang. A 7-es akkordoknál ugyanez az alapelv, csak ott a skála hetedik hangjával kell kiegésziteni. És ez igy megy sorban: 6, 7, maj7, 9, maj9, 11,13, stb. Mollban ugyanúgy. A következő lépés pedig a b5,#5,b9,#9, ezek már alterált hangzatok.. És hogy mire jók? Szinesebbé, komplexebbé teszik a harmóniát, mintha csak dur-t vagy mollt használnál. A
2010. aug. 23. 17:39
 3/5 A kérdező kommentje:
Ezt még bogozgatom egy kicsit, köszi!
2010. aug. 23. 18:06
 4/5 anonim ***** válasza:

"7es számmal ellátott akkordok ilyen bluesosan szólnak"

ember! XDDDDDDD

ez jó volt :)

2010. okt. 23. 15:25
 5/5 A kérdező kommentje:
Kösz! Kitettem magamért. :D
2010. okt. 24. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!