Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ki az elmúlt 60 év, stílustől...

Ki az elmúlt 60 év, stílustől eltekintve legjobb énekese?

Figyelt kérdés

2021. máj. 1. 23:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%
Nehéz, nagy nevek vannak a listán, bár szerintem Presser énekesnek borzasztó, ő zenésznek és zeneszerzőnek mesteri, Charlie nálam nagyon eldohányozta a hangját, Jimmy meg tehetséges volt de nem hat meg a munkássága, a többiek viszont nagyon jók nálam. Ettől függetlenül jó hogy tényleg tehetséges és legendás énekeseket sikerült összeválogatni, nem az ikszfaktoros bohócokat.
2021. máj. 19. 01:07
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
A felsoroltak közül Demjén és Cipő, de bűn volt kihagyni a listából Máté Pétert.
2021. máj. 30. 10:58
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem is a terjedelme, de maga a hangzása - a legkisebb rekedtség nélkül, lágy, kristálytiszta, mégis eléggé férfias - Jimmy-nek tényleg különleges énekhangja volt! Ráadásul bár a zongora állt hozzá a legközelebb, de többféle hangszeren is tudott játszani, és számainak kb. 85%-át Ő maga írta saját ötletből, a maradék pedig külföldi slágerek ötletes magyar feldolgozása volt!

Charlie hangja is jellegzetes az erős rekedtsége miatt, de az azért mégsem annyira "fülbarát", és jóval kevesebb nagy slágere van Neki!

Persze a felsorolt többi előadó is nagyon szuper, de Ők inkább csakis a számaikkal lettek sikeresek, persze ezáltal méltó módon, de a hangjukban szerintem semmi különleges nincs, az teljesen átlagos!

Viszont azért ha már ilyen nagy magyar legendákat említünk, kár volt kihagyni a felsorolásból Máté Pétert, Szécsi Pált, Komár Lászlót, Aradszky Lászlót, és Pataky Attilát !

2021. jún. 3. 15:08
 14/20 anonim ***** válasza:
31%
#13 Szerintem az általad felsoroltak közül Pataky Attila az egyetlen valóban kiemelkedő énekes (a személyiségétől függetlenül), a többi semmi extra, csak valószínűleg jók voltak a pártnál.
2021. jún. 3. 17:45
 15/20 anonim ***** válasza:
48%
Jim morrison
2022. febr. 6. 12:59
 16/20 anonim ***** válasza:
26%

Nekem Turai Tamás (Non Stop, Syrius) és Szörényi Levente. Kovács Kati is kimagasló.

#13: Nem párttagság szerint döntött róluk a közönség, hanem a tehetség alapján (pl. Szécsi Pálnak, aki még kvázi disszidált is, mi köze volt a párthoz?), Pataky-t és Máté Pétert pedig nem lehet egy lapon említeni énekesként és zenei tehetségként sem az utóbbi javára. (Ez az én szubjektív véleményem.)

2022. márc. 16. 16:04
 17/20 anonim ***** válasza:
51%
#16 Ha a közönség véleményét vesszük alapul, akkor Majka jobb zenész, mint pl. Little G Weevil, hiszen előbbit többen hallgatják (legalábbis itthon biztosan). A marketingen nagyon sok múlt már akkor is, márpedig az a párt, illetve az egyetlen, állami hanglemezgyár "dolga" volt.
2022. márc. 16. 18:55
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne becsüld le az akkor éltek (köztük engem is) zenei ízlését. A Minit és a Syriust, P-Mobilt először nem támogatta a "párt" (az egyébként egy zenekart sem, látszik, hogy téves nézeteid vannak, valszeg nem éltél még akkor és beveszed a mai szövegeket), mégis ott voltunk minden koncertjükön, ha eljöttek városunkba.
2022. márc. 16. 19:38
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Abban van igazság, hogy voltak jobban támogatott előadók, akiknek Karácsony előtt mindíg lehetett kapni a lemezét, de ez nem pártdöntés volt, egyszerűen jobb összeköttetéseik voltak, anyagi- és kapcsolati tőkéjük nagyobb volt, így jobban érvényesültek már a kezdetektől. Vagy nagyobb üzletet láttak bennük az illetékesek, illetve jobban beleillettek azok elképzeléseibe (annak ellenére, hogy Erdős Péter magáról elismerte, hogy nem ért a zenéhez, nem is azért rakták oda, hanem, hogy parkolópályára tegyék, mert nem tartotta soha a pofáját, ezért ült Rákosi alatt és 56 után is, ami szerintem javára írható). Teljesen más világ volt, Majkát ne keverd ide, mert tehetségben a fasorban sincs az akkoriakhoz képest, és szerintem ezt ő is tudja magáról.
2022. márc. 16. 19:50
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

A hasonlatommal én sem a Minire és a Syriusra céloztam, hanem pl. Szécsi Pálra és Máté Péterre. Tehetségesek voltak ők is, de sokkal nagyobb állami támogatást kaptak, mint sok olyan előadó, akik sokkal jobb zenét játszottak hozzájuk képest.

Zenei téren elsősorban erdős péter ("qrva anyád") döntött, ő pedig közvetlenül a pártnak volt alárendelve. Aki neki nem tetszett valamiért, annak nem lehetett lemeze (P. Mobil, Beatrice megvan?). De pl. a KFT-seknek is a szemükbe mondta, hogy sokkal többet el tudott volna adni az aktuális lemezükből, csak nem akart - ismétlem, ez a KFT volt, az állami újhullám zászlóshajója, tehát ha olyan kedve volt, nekik is keresztbe tett. Szóval nem az üzlet volt itt a lényeg.

2022. márc. 16. 20:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!