Ki az elmúlt 60 év, stílustől eltekintve legjobb énekese?
Ha nem is a terjedelme, de maga a hangzása - a legkisebb rekedtség nélkül, lágy, kristálytiszta, mégis eléggé férfias - Jimmy-nek tényleg különleges énekhangja volt! Ráadásul bár a zongora állt hozzá a legközelebb, de többféle hangszeren is tudott játszani, és számainak kb. 85%-át Ő maga írta saját ötletből, a maradék pedig külföldi slágerek ötletes magyar feldolgozása volt!
Charlie hangja is jellegzetes az erős rekedtsége miatt, de az azért mégsem annyira "fülbarát", és jóval kevesebb nagy slágere van Neki!
Persze a felsorolt többi előadó is nagyon szuper, de Ők inkább csakis a számaikkal lettek sikeresek, persze ezáltal méltó módon, de a hangjukban szerintem semmi különleges nincs, az teljesen átlagos!
Viszont azért ha már ilyen nagy magyar legendákat említünk, kár volt kihagyni a felsorolásból Máté Pétert, Szécsi Pált, Komár Lászlót, Aradszky Lászlót, és Pataky Attilát !
Nekem Turai Tamás (Non Stop, Syrius) és Szörényi Levente. Kovács Kati is kimagasló.
#13: Nem párttagság szerint döntött róluk a közönség, hanem a tehetség alapján (pl. Szécsi Pálnak, aki még kvázi disszidált is, mi köze volt a párthoz?), Pataky-t és Máté Pétert pedig nem lehet egy lapon említeni énekesként és zenei tehetségként sem az utóbbi javára. (Ez az én szubjektív véleményem.)
A hasonlatommal én sem a Minire és a Syriusra céloztam, hanem pl. Szécsi Pálra és Máté Péterre. Tehetségesek voltak ők is, de sokkal nagyobb állami támogatást kaptak, mint sok olyan előadó, akik sokkal jobb zenét játszottak hozzájuk képest.
Zenei téren elsősorban erdős péter ("qrva anyád") döntött, ő pedig közvetlenül a pártnak volt alárendelve. Aki neki nem tetszett valamiért, annak nem lehetett lemeze (P. Mobil, Beatrice megvan?). De pl. a KFT-seknek is a szemükbe mondta, hogy sokkal többet el tudott volna adni az aktuális lemezükből, csak nem akart - ismétlem, ez a KFT volt, az állami újhullám zászlóshajója, tehát ha olyan kedve volt, nekik is keresztbe tett. Szóval nem az üzlet volt itt a lényeg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!