Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Csak szerintem voltak jobbak...

Csak szerintem voltak jobbak az Eurovíziós Dalfesztiválok ötven-hatvan évvel ezelőtt, mint most?

Figyelt kérdés
Van még rajtam kívül olyan, aki a régebbieket jobban szereti?

2021. ápr. 27. 17:09
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

Nyugodj meg! Nem vagy egyedül!

Nem rég döntöttem úgy, hogy elkezdtem megnézni az Eurovíziós Dalfesztiválokat időrendben. Elindultam és azt vettem észre, hogy a régebbi versenyek sokkal jobbak voltak. Izgalmasabbak is voltak, a produkciók is türhetőnek tűntek, a szavazási rendszer is sokkal igazságosabb volt. Meg akkoriban még produkció alapján szavaztak, nem politika alapján.

Sajnos a kilencvenes évek kommersz zenéje tönkretette a versenyt.

Egészen januárig azt hittem, hogy a mai versenyek Izgalmasabbak, de januárban megtértem.

Nekem amúgy a kedvenc Eurovíziós dalom a Ceol an Ghrá (Írország, 1972). Jó hang, és az ír nyelv is beleillik a zenébe.

Amúgy nyolc éves korom óta néztem a tévében az Eurovíziós Dalfesztiválokat!

18/F

2021. ápr. 27. 17:15
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az igazán tartalmas és hosszú választ! Ment a zöld pacsi!

Amúgy én is hasonló körülmények között bukkantam rá két évvel ezelőtt a régi versenyekre.

Nekem amúgy az 1962-es holland produkció tetszik a legjobban. Szerintem olyan ritmusos zene.

2021. ápr. 27. 17:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szívesen!:)

Igen, a hatvankettes holland produkció tényleg nagyon jó volt, de nem csak az egész versenyen, hanem az adott mezőnyben is voltak jobb dalok. SZERINTEM

Átlagban viszont Törökország produkciói voltak nagyon jók.

1-es voltam

2021. ápr. 27. 17:23
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Tény, hogy általánosságban jóval erősebb volt a mezőny, és szinte minden fellépő igényes dalt hozott. Az műsör akkori izgalmasságáról nem tudok nyilatkozni, mert én csak külön néztem meg a produkciókat. Valóban giccsparádévá alakult, de én még mindig élvezem, és mindig találok egy-két dalt a mezőnyben, ami kiemelkedő, amiért megéri még mindig nézni (bár a tavalyi év az nem tudom mi akart lenni, egy jó dalra sem emlékszem). Egyébként az én kedvencem az 1995-ös lengyel produkció. Ha régebbi kell, akkor a legelső nyertes :)
2021. ápr. 27. 17:29
 5/7 anonim ***** válasza:
81%

Igen, az 1995-ös lengyel produkció se rossz, de egy kicsit túl poppos. Persze ízlések és pofonok.

2021. ápr. 27. 17:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is. Akkor még a dalok színvonala is számított.
2021. ápr. 27. 19:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Mivel retro zene rajongó vagyok, ezért biztosan megnézem majd a régi versenyeket.
2021. jún. 26. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!