Mi a véleményetek HP Baxxter ék munkásságáról (Scooter) ?
Mai napon jelent meg új lemezük a God Save The Rave
Amiről személy szerint 3 tracket találtam nagyon jónak
- God Save The Rave
- Never Stop The Show
- Groundhog Day
Van még 1-2 ami mondhatni jó de összeségében szerintem egy csalódás lett a 2017 es Forever albumukhoz hasonlóan
Bár huszonnyolcadik éve tolják mondhatni kiöregedtek már úgyhogy nem is csoda hogy nem alkotnak már olyanokat mint 20+ évvel ezelőtt
Egyik ismerősöm azt mondta pl. hogy már nem igazán érdemes tovább tolniuk az "ipart valahogy én is így látom jönnek ki zenéik" rendesen" de nagyrésze már elég ingerszegény (számomra legalábbis) meg mintha már 0 ötlet lenne és "ezért" ugyanazt a monoton cuccokat nyomatják ilyen legyen valami alapon.
Lényegében az újabb az számomra egy kukatöltelék, csalódás
A régi szerzeményeik mai napig kiválóak (személy szerint 2005 ig bezárólag) - meg is van pár albumuk, kislemezük a gyűjteményemben :
- Age Of Love (1997 - kazetta)
- No Time To Chill (1998 - kazetta)
- Back To The Heavyweight Jam (1999 - kazetta)
- Sheffield (2000 - kazetta)
- Scooter : Hit Edition (2002 - kazetta)
- Nessaja (2002 - bakelit)
- Weekend (2003 - kazetta)
- Mind The Gap (2004 - kazetta)
- Who's Got The Last Laugh Now (2005 - kazetta)
- Forever (2017 - CD) ez utóbbi kivétel mert ez "új"
A Scooter annak idején nagyon ráérzett arra, hogy amit csinálnak, az eladható.
Aztán telt-múlt az idő és már nem saját magukat adták, hanem elkezdtek menni a pénz után.
Ez kb az összes előadó esetén megvan.
Nagyon keveseknek sikerül olyan zenét csinálni, ami kiállja az idő próbáját.
Nagyon bírom a Scootert! Még általánosban kezdtem hallgatni, aztán gimiben is újra rákaptam. Azóta is néha elő-előveszem. Hozzátartozik a fiatalságomhoz.
Sajnos most nincs sok időm (és kedvem) zenét hallgatni, de szerintem fogom még őket bőven. Az új albumról pár számot feldobott a youtube. Nagy részük bejött, a dallamos részek főleg, de egyébként pont ugyanaz, mint 10 éve. Vannak apró változások, de nagy fejlődés nincs. Szerintem nem is kell, nekik ez áll jól, ehhez értenek. Néha, azért úgyis beleraknak újdonságokat.
Az új albumba most gyorsan belehallgattam. Szerintem pont olyanok a számok rajta, mint régen. Tüctüc, dallamos rész, tüctüc. Nekem bejött, csak már más világban élünk.
A befutott, jól sikerült zenéik bejöttek és bejönnek, de azt be kell vallani, hogy a régi számaik nagy része egy igénytelen tuctuc. A színpadi performance-okról nem is beszélve, sokszor kritikán aluli. A mai számaikról annyit, hogy próbálják eladni a régi kor számait új köntösökve bújtatva, egyszer bejön, egyszer nem.
Ettől függetlenül bármikor meghallgatom sok számukat, pl. 4AM, I’m raving, Nessaja, Posse... 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!