Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a véleményetek HP Baxxter...

Mi a véleményetek HP Baxxter ék munkásságáról (Scooter) ?

Figyelt kérdés

Mai napon jelent meg új lemezük a God Save The Rave

Amiről személy szerint 3 tracket találtam nagyon jónak

- God Save The Rave

- Never Stop The Show

- Groundhog Day

Van még 1-2 ami mondhatni jó de összeségében szerintem egy csalódás lett a 2017 es Forever albumukhoz hasonlóan

Bár huszonnyolcadik éve tolják mondhatni kiöregedtek már úgyhogy nem is csoda hogy nem alkotnak már olyanokat mint 20+ évvel ezelőtt

Egyik ismerősöm azt mondta pl. hogy már nem igazán érdemes tovább tolniuk az "ipart valahogy én is így látom jönnek ki zenéik" rendesen" de nagyrésze már elég ingerszegény (számomra legalábbis) meg mintha már 0 ötlet lenne és "ezért" ugyanazt a monoton cuccokat nyomatják ilyen legyen valami alapon.

Lényegében az újabb az számomra egy kukatöltelék, csalódás

A régi szerzeményeik mai napig kiválóak (személy szerint 2005 ig bezárólag) - meg is van pár albumuk, kislemezük a gyűjteményemben :

- Age Of Love (1997 - kazetta)

- No Time To Chill (1998 - kazetta)

- Back To The Heavyweight Jam (1999 - kazetta)

- Sheffield (2000 - kazetta)

- Scooter : Hit Edition (2002 - kazetta)

- Nessaja (2002 - bakelit)

- Weekend (2003 - kazetta)

- Mind The Gap (2004 - kazetta)

- Who's Got The Last Laugh Now (2005 - kazetta)

- Forever (2017 - CD) ez utóbbi kivétel mert ez "új"

2021. ápr. 16. 22:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A Scooter annak idején nagyon ráérzett arra, hogy amit csinálnak, az eladható.

Aztán telt-múlt az idő és már nem saját magukat adták, hanem elkezdtek menni a pénz után.

Ez kb az összes előadó esetén megvan.

Nagyon keveseknek sikerül olyan zenét csinálni, ami kiállja az idő próbáját.

2021. ápr. 16. 23:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon bírom a Scootert! Még általánosban kezdtem hallgatni, aztán gimiben is újra rákaptam. Azóta is néha elő-előveszem. Hozzátartozik a fiatalságomhoz.

Sajnos most nincs sok időm (és kedvem) zenét hallgatni, de szerintem fogom még őket bőven. Az új albumról pár számot feldobott a youtube. Nagy részük bejött, a dallamos részek főleg, de egyébként pont ugyanaz, mint 10 éve. Vannak apró változások, de nagy fejlődés nincs. Szerintem nem is kell, nekik ez áll jól, ehhez értenek. Néha, azért úgyis beleraknak újdonságokat.

Az új albumba most gyorsan belehallgattam. Szerintem pont olyanok a számok rajta, mint régen. Tüctüc, dallamos rész, tüctüc. Nekem bejött, csak már más világban élünk.

2021. ápr. 17. 04:27
 3/8 anonim ***** válasza:

A befutott, jól sikerült zenéik bejöttek és bejönnek, de azt be kell vallani, hogy a régi számaik nagy része egy igénytelen tuctuc. A színpadi performance-okról nem is beszélve, sokszor kritikán aluli. A mai számaikról annyit, hogy próbálják eladni a régi kor számait új köntösökve bújtatva, egyszer bejön, egyszer nem.

Ettől függetlenül bármikor meghallgatom sok számukat, pl. 4AM, I’m raving, Nessaja, Posse... 🙂

2021. ápr. 17. 14:11
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon bejött az új album. És pont azért, mert a régi, eredeti albumokhoz hasonló. Én azért hallgatok egy adott együttest, hogy egy adott stílust, hangzást kapjak, nem akarom hogy X stíluson végignyomják magukat. Nekem máig a Wicked, No Time to Chill, Heavyweight a kedvenc albumaim, azokat tekintem igazi Scooter-hangzásnak. Sajnos aztán elkedztek kísérletezni mindenfélével, pl volt ez a tíz évig tartó jumpstyle mizériájuk stb. A Sound Above My Hair-nél kezdtem reménykedni, hogy visszatalálnak régi önmagukhoz, de ez végül csak a Forever és a God Save albumokkal sikerült. De jobb későn mint soha. SCOOTER FOREVER.
2021. ápr. 18. 16:22
 5/8 anonim ***** válasza:
Nagyon jó az új album, imádom!!!
2021. ápr. 18. 20:20
 6/8 anonim ***** válasza:
63%
igaz hogy a scooter tipikus divatmajom zenekar, aki mindig a trendek után megy, de valahogy mindig ráéreznek... a régi happy hardcoreos időkben szinte minden számukat kajálták az emberek, sok közülük a mai napig etalon, mint a Weekend,The Logical Song stb... aztán jött a jumpstyle korszak, nekem az is nagyon bejött, és utána már nem is nagyon követtem éppen melyik albumnál járnak de akkor is jó zenéket toltak, habár az a big room (vagy mi is a neve a műfajnak pontosan...)-os időszak annyira nem nagyon jött be, de utána megint jók lettek, és a legutóbbi számaikat egyenesen imádom :D A FCK 2020,God Save the Rave,My gabber.... habár ma már HPn kívül egy eredeti tag sincs a bandában. Ja és persze a felejthetetlen olyan szar hogy már jó semmit mondó bugyuta szövegek a zenékben amiket a mai napig idéznek emberek :D "the chase is better than the catch", "how much is the fish?", "respect to the man in the ice cream van" meg a többi :D
2021. ápr. 29. 19:43
 7/8 anonim ***** válasza:
A Scooter jellemzője volt sokáig, hogy az adott kor népszerű stílussztenderdjeit felhasználva készítettek profin megírt és hangszerelt számokat. Rick Jordan ebből a szempontból egy zseniális figura volt, a kellemes, kicsit analógos hangzás az ő távozásával veszett ki az együttesből. Zeneileg a The stadium techno experience után kezdtek vagy kifogyni az ötletekből, vagy a bátorságuk veszett el szokatlant csinálni.
2022. márc. 31. 18:02
 8/8 anonim válasza:
Szerintem a God Save The Rave kb 2010óta a legjobb albumjuk lett. legalábbis nekem ennyire bejön. (A wicked óda követem őket, all time kedvec a Posse.)
júl. 11. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!