Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan tanulhatnék meg ukulelé...

Hogyan tanulhatnék meg ukulelézni?

Figyelt kérdés

Most kaptam egyet, de nem igazán tudom, hogyan kezdjek hozzá 😅

Régebben gitároztam 2 évig, de akkordokat ott sem tanultam.

Kinek mi vált be?

Előre is köszönöm! :)

2021. ápr. 16. 17:18
 1/5 anonim ***** válasza:
16%
Fogsz egy ukulelét és elkezded pengetni.
2021. ápr. 16. 18:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Youtube-on rengeteg videót találsz. Mondjuk szemelj ki egy-két általad kedvelt dalt, amit szeretsz és azt megtanulod ilyen kedv csinálónak, és ha tetszik, akkor akkord meneteket is találsz videó, vagy épp weboldal formájában.

A lényeg, hogy legyél türelmes, mert egyszerű hangszer (gitárnál egyszerűbb)de azért kell hozzá egy kis idő. :D

+ Én kottás típus vagyok, de ehhez aligha találtam, így pl ha nem kézről, fül alapján vagy épp csak akkord menetek alapján szeretnél játszani, akkor keress tabokat. :D

Sok sikert hozzá! :)

17/l

2021. ápr. 16. 18:21
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi, kettes! :) ment a zöld kéz
2021. ápr. 17. 15:15
 4/5 anonim ***** válasza:
61%

youtube videók.

én is nemrég kezdtem el.

azt hogy érted hogy nem tanultad meg az akkordokat?

2021. ápr. 19. 12:02
 5/5 anonim válasza:
100%

Egy hónapja kezdtem el, de már két éve gitározok szóval nekem ez már a harmadik hangszerem (még anno fuvoláztam alsó tagozatban) így annyira nem okozott gondot. Én énekelni is szoktam hozzá ezért jobban szeretem az akkord meneteket, de linkelek két oldalt ahol találsz akkordokat és tabokat is

[link]

[link]

Szerintem azt, hogy a hangok hol helyezkednek el nem fontos megtanulnod anélkül is tudsz játszani (én sem tudom se ukulelén se gitáron), viszont lehet hogy egy két eszközre lesz még szükséged pl.: kápó, pengető és valamilyen állvány vagy tartó ahol tárolod.

Elég ha naponta egyszer előveszed és fél órát játsszl mert úgy is sokat fejlődhetsz

2021. ápr. 22. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!