Szerintetk a 4 nagy metál és grunge banda közül ki volt a legjobb?
Igen úgy értem.
A grunge bandák közül a Nirvanát ismerik a legtöbben, én is tőlük ismerem a legtöbb számot, de minőségileg nem tudom eldönteni
4 nagy metalbandára nem tudok választ adni.
Anthrax, nagyon technikás banda és a 4 közül a legprofibb vokallal és dalszöveg-szerkezettel(érdemes csak megnézni mennyire tökéletesen variálták a verse-ket, a chorus-sal, és hogy milyen nagyszerű dalokat írtak), ezek mellett ők kezdték el az első között a rap-t belevinni a metal-ba így nagy hatásuk volt a későbbi bandára.
Metallica, őket nem kell ecsetleni bár én nem az eladások és a slágerek miatt tekintem nagynak ezt a bandát hanem mert megteremtették a prog metal alapjait. Zseniális albumok, koncepcióval, agresszióval párosítva de mindezt úgy hogy azért nem használtak olyan eget verő nehéz technikákat sem. Nem tudok olyan modern prog bandát mondani akire ne lettek volna hatással. Bár annyit tennék hozzá hogy a Thrash metalra is volt hatásuk, utánuk kezdtek el dallamosabb és technikásabb zenét játszani a többiek is.
Slayer, feltehető hogy a BIG4 közül ok voltak a legnagyobb hatással az összes közül. Nem kétség ezért én rájuk voksolok. Minden ami extrém metal nekik köszönhető(Venom, Celtic Frost, és Kreator triót megemlítve), a black és a death metal alapjait tették le. Nagyon agresszív, gyors és technikás játék, a tévhitekkel ellentétben ők is képesek voltak megújulni mindig ha a helyzet úgy kínálta. Amiért őket mondanám az a hatás, az inspiráció, az underground zenei közösség rengeteget köszönhet nekik és tényleg nincs olyan a thrash/death/black trióból akire ne lettek volna hatással.
Megadeth, nehéz őket behatárolni mert Marty Friedman egymaga jobb zenész mint a felsorolt zenekar összes tagja összesen(na jó, Cliff-t is idesorolnám, nélküle a Metallica nem lett volna sehol)így én elsősorban neki tulajdonítanám a sikerüket. Mustaine-el minden idők egyik legjobb gitárpárosát alkották. RIP minden idők legjobban sikerült thrash metal albuma, minden téren.(technika, téma, dalszöveg, nehézség stb.) Hatásban nehezebb felmérni, jóval kevesebb bandát inspiráltak mint a Metallica de nem kétség hogy egy nagyszerű bandáról van szó akik valahogy sosem kapták meg a kellő figyelmet, maximum a "metalhead körökben".
Szóval részemről Slayer. Kedvencet meg nem tudok.
Among The Living, Rust In Peace, Reign in Blood, Master of Puppets albumok megfordulnak nálam néha és nem is szándékozok dönteni. Számomra a leginspirálóbb a Megadeth, mégpedig a Marty féle felállással de mind a 4 nagy hatással volt a zenei stílusomra.
Grunge, ez túl egyszerű.
Hallgasd meg a Metallica Load albumát, vagy éppen bármelyik modern nu-metal albumot a modern érából, de mondhatnám a Groove Metal albukokat is.
Egyértelmű az Alice In Chains hatása, hangzásban és hangulatban is, de megkockáztatom zeneileg is vannak bőven hasonló elemek. Felmérhetetlen hatást gyakoroltak és szerintem ezzel a Nirvana/Soundgarden/Pearl Jam trió nem tud vetekedni. Nirvana inkább a popkultúrában mondható nagy hatásunk, a pár slágere által de zeneileg elenyésző.(maximum stílusban)
Soundgarden és Pearl Jam kicsit máshogy közelítették meg a Grunge-t, kevesebb metalos elemmel. Jóval kevesebb bandát is inspiráltak.
AIC Dirt album amúgy nem mellesleg az egyik legjobb alternative rock album, hatásban is, hitelességben is. Nagyon jól átadja miről szól a grunge és ezt senki sem csinálta jobban.(bár a debüt albumuk sem gyenge)
De összesítve, a legjobb = zenei hatás, úgy lehet kijelenti hogy xy a legjobb ha van róla valami mérték és nem kavar be hogy ki melyiket szereti jobban.
Bár azért nehéz összevetni egy Slayer-t egy Megedeth-el amikor alapvetően teljesen más zenét játszottak...
mi volt "A" 4 metálbanda?
grándzs.. a nirvánát hagyjuk, az maga volt a megtestesült borzalom, a mai napig ki lehet vele kergetni bárhonnan.
Metallica
Black Sabbath
Deep Purple
Led Zeppelin
#5.Nem, a kérdező az amerikai Big4-ről kérdezett.
Te meg angolokat írtál + a Metallica, teljesen más stílus és korszak.(nem mellesleg a 3 felsorolt nélkül nem lenne a Metallica sem)
Ott a 4. inkább a Judas Priest lenne mivel ők is játszottak 1. generációs heavy metal-t.
NWOBH-ban meg így néz ki:
Iron Maiden
Motörhead
Diamond Head
Venom.
De ide tehető még a Judas Priest simán, vagy a Saxon is.
A Metallica tény és való hogy egyszerűbb dalokat játszik, de azokból kihozza a maximut, és a zenének nem feltétlen kell bonyolultnak lenni ahhoz hogy jó legyen.
A grunge-nél nekem egyáltalán nem egyértelmű, az egy dolog, hogy inspirált más együtteseket az AIC de nem ettől lesz jó.
Én csak 2 számot hallgatok tőlük, a Man in the box-ot és a Nutshellt
Utóbbi sztem minden idők egyik legjobb depresszios dala.
A Pearl Jam énekesének fantasztikus hangja volt, úgy mint Chris Cornellnek.
Gyakorlatilag a grunge énekeseinek mind elképesztő hangja volt (pl. James Hetfielder bármelyik felülmúlja)
Ja és 16 vagyok xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!