Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen gitárt ajánlotok kezdőnek?

Milyen gitárt ajánlotok kezdőnek?

Figyelt kérdés
Kamasz gyerekem szeretne egy gitárt. Nem akar rendesen megtanulni, csak szórakozásból pengetne, meg az internet segítségével gyakorolgatna, de semmi extra. Azt néztem, hogy van mindenféle méret, 4/4, 1/2, stb. Mit ajánlotok? Mivel nem komolyak a szándékai, olcsóbb gitár érdekelne, de nem akarok használtat. Olyan 15-25e.Ft körül gondoltam. Típust, méretet, boltot tudtok ajánlani?

2021. ápr. 9. 19:57
1 2
 1/13 Waff ***** válasza:
100%
4/4-es méretűt vegyél. De 15-20 ezerért újan macerás.... Talán a Valencia gitárok amiket mondanak hogy használhatóak (24-25 ezer körül vannak) ebben az árkategóriában. De menj be egy hangszerboltba, és nézegess az olcsó klasszikusok között. Az ilyen Toledo meg Martinez meg Hora nevű gitárok is használhatóak, és árban 25-30 között vannak.
2021. ápr. 9. 20:30
 2/13 anonim ***** válasza:
27%
Van ott baj bőven az anyagiakon túl is. Ha a gyerek akar valamit, járjon utána, már az is az út része. Ne a szülő kavarjon nulla ismerettel, lehetetlen elvárásokkal. El sem akarom képzelni, hogy az élet egyéb területein mit művelsz azzal a gyerekkel.
2021. ápr. 10. 07:40
 3/13 A kérdező kommentje:
1es, nagyon köszi. 2es,haszontalan kötözködő hozzászólás! Persze születésnapi ajándékról még nem hallottál.
2021. ápr. 10. 10:05
 4/13 anonim ***** válasza:
60%

Haszontalan születésnapi ajándékról hallottam már. Az első, általad tervezett gitárvásárlás pont ilyen. A zene/hangszer, fontos dolog egy kamasz életében. Egy ilyen 'occó, de jó' vásárlásból csak szájhúzás lesz. Még az sem biztos, hogy akusztikus gitárnak örülne. Ebbe a buliba be kellene vonni az ünnepeltet nem pedig kitalálni helyette, mit szeretne. Az anyagiakat meg minimum a duplájára méretezni. 50k körül már létezik használható akusztikus gitár.

Villany gitár már nehezebb ügy, mert oda kell minimum 120K jó magyar forint, hogy egyáltalán megszólaljon. Nem kell félteni a befektetést, mert ebben a kategóriában maximum az ÁFÁ-t lehet elbukni, ha eladásra kerülne sor.

Jahh és az első hozzászóló megemlíti-reméljük jóindulattal-hogy nézegess az olcsó klasszikusok között. Na az lesz csak igazi belenyúlás, ha valóban veszel neki egy klasszikus gitárt.

Ez itt egy vállalható hangszer, ha már mindenképp önállóan akarsz cselekedni: [link]

2021. ápr. 10. 13:23
 5/13 A kérdező kommentje:
Aki nem tud hasznosan, a kérdésre válaszolni, az minek fárasztja az agyát meg a billentyűzetét? Nem értem. Ha mellényúlok, az én problémám lesz és az én pénzem bánja. A gyerek egy akusztikus gitárt kért születésnapjára, és rám bízta, hogy milyen legyen. Megmondta, hogy nem kell, hogy jó legyen, nem akar zenét tanulni, csak a hangulat kedvéért néha pengetne, meg kiakasztaná a falra, mert jól néz ki. 1esnek nagyon köszönöm a hasznos választ.
2021. ápr. 10. 15:15
 6/13 anonim ***** válasza:
64%
Nem értem, hogy neked mi a problémád. Azon túl, hogy igazuk van a 4es teljesen jó választ adott, pluszba még be is linkelt egy megbízható üzletet.
2021. ápr. 10. 22:13
 7/13 Waff ***** válasza:
100%

Azért ajánlottam klasszikus gitárt, mivel a kérdező gondolom ezek között nézegetett , az 1/2, 4/4 jelölésekből kiindulva, általában a klasszikus gitárok méretét jelölik így. Na meg árban is 15-25 közt újan inkább egy klasszikus gitár jön ki.

Mint írta is a kérdező, otthonra, tanulgatni, akkordozni, dallamokat elpötyögni, teljesen megfelelnek ezek az olcsóbb klasszikusok.

[link]

Nézd meg pl ezt...

2021. ápr. 11. 06:23
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Hangszer, amit felakasztana a falra, mert jól néz ki!? Egyértelmű utalás arra, hogy befektetett munka nélkül szeretne valaki eredményeket zsebrevágni. LÁMPA!!! Nem figyelsz a gyerekre? Kérhetett volna guminőt is, hogy nem akar vele játszani, csak kiakasztaná a falra, mert jól néz ki. Amúgy az megvan, hogy "nem rád haragszom, hanem érted"?
2021. ápr. 11. 07:48
 9/13 Waff ***** válasza:
100%

8@: amúgy jól vagy? Minden oké? :)

Van ám lelkisegély topic is, itt a gyk-n...

2021. ápr. 11. 09:35
 10/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ha a gyerek szülinapra hangszert kér abból még lesz valami.:-) Ugyanis a legtöbb hétköznapi kölök mobiltelcsit meg xboxot akar.
2021. ápr. 11. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!