Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Változatos hangszerelésű...

Változatos hangszerelésű (főleg instrumentális) zenék, mint Jean-Michel Jarre?

Figyelt kérdés

Konkrét albumok érdekelnek, ami ilyen. A lényeg a változatos hangszerelés, ami lehet szintetizátor is, sampler is, elektromos gitár, vagy akusztikus hangszer, de főleg elektronikus kísérletező (experimentál) és/vagy progresszív, mint a Jean-Michel Jarre számok kb fele.

(Nem a prog edm-re gondolok, tehát nem a progresszív techno-ra, de a progresszív house-ra SEM, lounge zenékre SEM most.)

Hangsúlyoznám, hogy most a hangszerelés változatossága az elsődleges szempont.

(Másodsorban meg lehetőleg instrumentális ("ének mentes") legyen és prog/experimentál.)

De az se baj, ha van benne ének is, erre példa az 1983-2008 közötti Depeche Mode albumok (változatos hangszerelésűek).

Épp ezért NE ajánljatok e kérdésnél olyat, mint Vangelis, és hasonlók. Azért ne, mert általában a Vangelis albumok hangszerelése kicsit szürke, egysíkú, akár a rock hangszerelés, vagy metál hangszerelés. Ugyanaz a 7-8 szinti hangszín és kész.

(Szeretem Vangelis több albumát, csak most a sokszínű hangszerelést keresem.)

2021. ápr. 9. 16:48
1 2 3 4 5 6
 1/52 A kérdező kommentje:

Az se gond, ha adott zeneszámban csak 2-3 hangszín/hangszer hallható, amennyiben az adott album összhangszerelése nagyon mennyiségű (legalább 10-12 hangszer / szinti hang hallható).

(A Depeche Mode nagyjából ilyen volt 1983-2008 között, sőt, sok számukon belül akár 7-8 szinti hang is hallható egyébként, ami még jobban megfelel a kérésemnek.)

2021. ápr. 9. 16:51
 2/52 anonim ***** válasza:
Johnny and the Hurricanes - Red River Rock (1959)
2021. ápr. 9. 17:05
 3/52 A kérdező kommentje:
Milyen hangszerelésű, amit írtál?
2021. ápr. 9. 17:08
 4/52 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudom, hogy miféle hangszerelésről beszélsz, de bátran tudom ajánlani a Kraftwerk együttes bármelyik számát (őket tartják az elektronikus zene megalapítóinak) valamint Jan Hammer és Giorgio Moroder munkáit. Ja és Presser Gábortól a La Baletta no.2-t.
2021. ápr. 9. 17:19
 5/52 A kérdező kommentje:

Köszi, mindenesetre a Kraftwerk ilyen szempontból határeset. G Moroder nem tűnik változatos hangszerelésűnek, bár ő tőle kevés számot hallottam eddig.

Jan Hammer-ról már hallottam, fogok hallgatni tőle, köszi. Tőle mely albumokra gondolsz?

2021. ápr. 9. 17:30
 6/52 anonim ***** válasza:
100%

Liquid Tension Experiment, mehet mindegyik album tőlük.

Zseniális banda és szerintem elég változatosak.

1 hét és jön új anyag is tőlük.

Meg persze Steve Vai albumai, illetve Satriani, Petrucci művei is elég jók ilyen szempontból.

2021. ápr. 9. 22:45
 7/52 A kérdező kommentje:

Liquid Tension... de rég hallottam.

Bár, az a gyanúm, hogy picit félreértettél. ;) Sebaj.

A kérdésemmel nem aza célom, hogy változatos zenékre vadásszak. Van annyi prog zene, hogy Dunát lehetne rekeszteni...

Steve Vai, Satriani, Petrucci amúgy se az eseteim. Virtuózok, tudom, de akkor már inkább Al Di Meola!

Hanem HANGSZERELÉSBEN változatosakat keresek, főleg instru.szintizenéket, mint számos Jarre tétel.

2021. ápr. 9. 22:53
 8/52 A kérdező kommentje:

Fentebb volt, aki nem értette a hangszerelést. Akkor megfogalmazom másképp: SOKFÉLE HANGSZER legyen benne, lehetleg adott tételben /zeneszámban.

Vagy: SOKFÉLE HANGSZÍN, pl sampler / szintetizátor hangszínből sokféle - főleg erre gondolok!

(Adott zeneszámban legalább 8-10 hangszín / hangszerhang legyen.)

2021. ápr. 9. 22:56
 9/52 anonim ***** válasza:
Space beleférhet.
2021. ápr. 10. 07:49
 10/52 A kérdező kommentje:

Ez kérdés? Bármilyen stílus jöhet, de főleg prog/experimental, és főleg szintetizátor (sampler) zene. Utaltam a Depeche Mode-ra, az se nem prog, se nem experimentál, legalábbis nem igazán az, mégis belefér mint

sokféle hangszerhangot alkalmazó zenekar.

Elsősorban konkrét albumok érdekelnek.

Nem csak zeneszám, és nem általában előadó / zenekar.

2021. ápr. 10. 20:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!