Melyik a kedvenc progresszív rock együttesetek?
Régiek: Rush, Yes, King Crimson, Pink Floyd.(ebben a sorrendben)
1990-2000-res éra: Dream Theater, Fates Warning, Queensryche, Symphony X, Tool.
Modern éra: Periphery, Haken, Pagan’s Mind, Riverside.
Extrem Prog metal: Meshuggah, Mastodon, Gojira, Opeth, Cynic, Death(kései).
#2.Black Clouds nekem is egyik kedvencem. Utána is csináltak jó számokat, de Portnoy kilépésével valahogy nem adtak ki már olyan igazi jól albumokat sajna.
Nyilván nem egy új Metropolis vagy Octavarium a cél, de eléggé ellaposodtak sajna.(meg Labrie sem tud már élőben énekelni sajna...)
Ha ők bejönnek amúgy az utóbbi 2-3 Queensryche album biztosan bejönne.
Énekesváltással ők teljesen új erőt kaptak és az új DT érában készült albumuknál biztosan jobbak.
#6.Szólóalbumoknál úgy szintén sokkal jobb Labrie hangja.
A középtartománya még tökéletes, a legutóbbi pesti koncertjén is küszködött a magasokkal amiből nem is volt kevés a Metropolisnál, de még a Distant énektémáit sem tudta kiénekelni.
Alapvetően imádom a hangját, fölig a Change of Seasons-nál ahol minden idők egyik legjobb vokálteljesítményét hozza, de valóban sokat romlott.(bár ez betudható annak hogy a 90-es évek végén hangszál károsodása volt)
Hallottam azt az albumot is, bár csak 1-szer és nem mostanában. Ha lesz 2-3 órám belevetem magam kicsit jobban.(Ayreon művek elég komplexek és hosszúak is)
DT új albumát annak ellenére várom, hátha most túllépnek a saját határaikon.(1-2 éven belül jön elvileg)
Bár szerintem Portnoy visszatérésével lehetne amolyan "Perfect Stranger hatás" és még 1 jó albumot szívesen meghallgatnék tőlük. Bár Petrucci sem tud nagyon újat mutatni az új szólóalbumot meghallgatva. A dallamosság megvan, de nincs olyan már amit nem játszott volna el egyszer.(a kimaradt részeket eljátssza amúgy a Sons of Apollo, de őket meg nem szeretem, Soto jó de inkább Malsteen mellett szerettem hallgatni)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!