Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen effekt pedállal kéne...

Milyen effekt pedállal kéne kezdenem?

Figyelt kérdés

Nagyon kezdő gitáros vagyok és nem igazán vagyok otthon ebben a pedál témában. Miben különböznek egymástól? Ha én alapjáraton metál vagy grunge műfajban szeretnék játszani ahhoz melyiket kell használnom?

Válaszokat előre is köszönöm :)

2021. ápr. 3. 01:56
 1/7 Waff ***** válasza:
100%
2021. ápr. 3. 03:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Neten megnézed őket. Amúgy én stílustól függetlenül alapabb pedálokkal kezdeném, reverb, compressor és társai.
2021. ápr. 3. 08:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Amelyikre szükséged van. Esetleg egy multival. Mondjuk mooer ge200
2021. ápr. 3. 09:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
2021. ápr. 3. 14:26
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen multieffekt! Kábé 1-2 pedál áráért meg lehet venni egy tökéletesen élhető multit.

Amit ajánlani fogok az már nem csak egy egyszerű multieffekt, hanem külső hangkártya is. Számítógéphez csatlakoztatva editálható maga az eszköz és PC-n futtatott DAW-ot(mondjuk ez házi stúdiót jelent)is maximálisan kiszolgálja. Nem is kell erős gép hozzá. Gyakorlatilag lesz egy bárhová, önmagában is cipelhető házi stúdiód.

[link]

Vannak drágább-sok százezres-talán jobb termékek is, de első effektnek ez több a jónál.

2021. ápr. 4. 06:34
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az előzőhöz még kiegészítésül linkelem az ingyenesen letölthető, teljes értékű DAW progit, ami nem mellesleg teljesen legális. Van rá Facebook csopi is, ha érdeklődnél és YouTube-on végtelen mennyiségű bemutató, oktató anyag, akár magyarul is.

Igazából a program alapból rendelkezik gitárosok számára is mindenféle effekttel. Én ezt javasolnám elsőre kipróbálni, mielőtt elköltenél "vagyonokat". Szükséges hozzá egy külső hangkártya, amin keresztül csatlakozol a számítógéphez.

Például: [link]

Ingyenes DAW(házistúdió) progi: [link]

2021. ápr. 4. 06:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Overdrive.
2022. jan. 22. 05:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!