Miért hangolódik el a gitárom?
Figyelt kérdés
3 éve megvan még nem játszottam rajta soha.Tegnap először behangoltam és mikor újra a kezembe vettem 1-2 húr egy oktávval mélyebb volt.Miért van ez?Nem nyúlt hozzá senki közben2010. aug. 19. 14:22
1/4 A kérdező kommentje:
mondjuk azóta már többször behangoltam és mindig ugyanez volt
2010. aug. 19. 14:23
2/4 anonim válasza:
Mert a húrt használni kell, rendszeresen hangolni, hogy beálljon. Kell neki egy pár nap, ez az új gitároknál, újrahúrozásnál természetes dolog, hogy a húr folyamatosan nyúlik. Ha mondjuk folyamatosan használva van, akkor ez lényegesen csökken, de azért minden gyakorlás előtt ajánlott hangolni. Szóval pár nap, és beáll, csak hangolt rendszeresen, mert még sokat nyúlbak a húrok.
3/4 A kérdező kommentje:
köszi szépen a segítséget :)
2010. aug. 19. 15:05
4/4 Daweee000 válasza:
azért az oktávnyi lehangolódás elég durva lenne... max egy hangot mászhatott le, a lényeget elmondták már előttem, sok tényező befolyásolja a húrok feszességét, ha pedig használva se volt, akkor pláne. Egyébként milyen gitár? nejlon vagy fémhúros? Ha kezdeni akarsz vele valamit, ajánlott venni egy új húrkészletet, és újrahúrozni az egészet, mert használat nélkül is oxidálódhatnak, megkeményedhetnek a húrok és rossz lesz játszani rajta. Ha nem megy a húrozás, add be hangszerboltba, pár100ft-ért felhúrozzák neked, sőt, ha már ott van, állíttasd is be, el tudom képzelni milyen állapotban lehet, egy rosszul beállított gitár pedig könnyen elveheti a kedved az egésztől, ha nem úgy szólnak a dolgok ahogy kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!