Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitározás, ujjfájdalom?

Gitározás, ujjfájdalom?

Figyelt kérdés
Most kezdtem gitározni újévtől, és azóta, az akkordokat lefogó ujjaim iszonyatosan fájnak. Persze ez normális, de már meg kellett volna keményednie a bőrnek egy kicsit, nem? Valami, amivel esetleg bekenhetném? Vagy ez nrmális? Csak már mást se tudok csinálni, mert nagyon fáj:)
2021. márc. 9. 09:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Türelem, 3 hónap alatt nem keményedik meg, amúgy kicsit csalhatsz azzal ha mondjuk félhangot-egy hangot lejjebb hangolod a gitárt. kisebb lesz a húrnyomás.
2021. márc. 9. 10:21
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2021. márc. 9. 10:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne kend be semmivel, mert akkor újra felpuhul a bőröd... 😁

Jó lesz az, adj neki időt, próbálj többször keveset játszani, ne egyszerre sokat.

2021. márc. 9. 11:20
 4/10 anonim ***** válasza:
Gyakorolj többet és megkeményedik, mást nem kell csinálni.
2021. márc. 9. 11:22
 5/10 anonim ***** válasza:
55%

A recept: KEMÉNY rockot kell gitározni, és metálvillával kell étkezned. :P

De, komolyra fordítva, gyakorolj csak és majd megszokod, akár a csajok az ujjadat. :B

Ha csaj vagy, akkor is gyakorolj. Rossz az, aki rosszragondol. :D

2021. márc. 9. 20:17
 6/10 A kérdező kommentje:

Csaj vagyok...

.....de hülye aki nem;)

2021. márc. 9. 21:38
 7/10 anonim ***** válasza:
55%

Egyébként azóta hogy abbahagytam az aktívan gitározást, ha fél évig nem veszek elő hangszert, és utána mégis, akkor képes fájni így is kicsit, nyilván nem annyira mint anno amikor elkezdtem, de megérzem. :)

Mondjuk én tésztaujjú voltam mindigis.. eleve vékony húrok (9-42), és lejjebb is vannak a gitárjaim nagyon régóta eresztve legalább félhangnyit a standard A hangoláshoz képest. 10-es húrokkal, A hangolásnál a nyújtásoknál meg is őrülnék szerintem :D :D

2021. márc. 9. 21:53
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Milyen az a standard A hangolás? 😗
2021. márc. 10. 00:44
 9/10 anonim ***** válasza:
55%
A standard A hangolás az az E-A-D-G-B-E.
2021. márc. 10. 10:15
 10/10 anonim ***** válasza:
65%
Ez egy standard E, már megbocsáss. 🙂
2021. márc. 10. 11:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!