Tudnátok viszonylag könnyen hallgatható, de azért keményebb metál bandákat ajánlani?
Maga a múfaj bejön, ha hallok videókban bejátszásokat, vagy megnézek egy feldolgozást, vagy ha ismerősök raknak ilyen zenét be, azokat mindig élvezem, de nem igazán ismerek semmit, és az a nagyon kevés banda amit eddig magamtól találtam nem jött be, szóval inkább érdeklődök.
Az extrémebb hangzásúak közül a Jinjer-t imádom, őket már agyonhallgattam. A gojirának 1-2 számát már hallottam. De itt kifakad az ismeretem. A TOOL nem rossz, az Alestorm is egész jó, de ezek ugye lightosabbak valamivel.
Örülök bárminek, ismeretlenebb bandákat is szívesen hallgatok. Csak azért kellene könnyen hallgatható, mert újonc vagyok. Még a Jinjert is vagy 3-szor kellett elkezdenem hallgatni mire megszerettem. Pedig ők ma már kedvenceim.
Tool és a könnyen hallgatóható mondjuk két külön fogalom.
Messze az egyik legnehezebben befogadható zenét játsszák a stílusban(talán a korai Opeth játszott ilyen összetett zenét), bár mondjuk ők magukat sem tartják metal bandának sokkal inkább egy modern progresszív rock banda.(és valóban, közelebb állnak egy Yes-hez mint egy Dream Theater-hez)
Ha Jinjer, akkor Arch Enemy tetszeni fog bár hozzáteszem a Jinjer is elég összetett zenét játszik újabban és ez annak az oka is amit írtál az utolsó sorokban hogy minél komplexebb zenét játszanak annál nehezebb befogadni őket.
Gojira szintén nem játszik egy könnyűen befogható zenét.
Ahogy észrevettem a leírtak alapján neked a prog metal-t mondanám mint stílust, klasszikusok:
Dream Theater, Fates Warning, Queensryche, Psychotic Waltz.
Ezek mellett: Mastodon, Opeth, Meshuggah(őket csak zárójelesen, djent kicsit más), Symphony X(szerintem tetszeni fog, nagyon szerethető együttes), Disillusion, Cynic, Voivod, Pain of Salvation.
Ezek mellett: Metallica első 4 albuma szerintem alap a prog metalban, Iron Maiden Seventh Son of a Seventh Son, Death Sound of Perseverance/Symbolic/Human.
Nagyjából ennyi, ha ezeket megszereted utána nem igen lesz olyan metalstílus amit ne vettél volna le.
Death Atlas albumot mindenképpen ajánlom figyelmedbe, kicsit kemény lehet elsőre de a modern metaléra legjobb alkotása.
Nekem a Northlane a kedvencem,ami ilyen átmenet keménység és langyosság között.
Architects,A7x,Disturbed,Amon Amarth,Opeth,Erra,női frontember: Spiritbox
De amúgy sok bandának sok fajta lemeze van,lehet valaki 6 közül csak egynél találja meg ami neki kell. Pl. BMTH:ahány album annyi stílus.
Annyit még kihagytam hogy nem feltétlen azért kell sok hallgatás neki mert "újonc" vagy, hanem mert ezek komplexebb zenét és nagyobb odafigyelést igényelnek.
Ha kemény és nem túl komplex akkor ajánlom a klasszikus death metal együtteseket és a melodic death metal vonalat.
1-es voltam.
Én is viszonylag újonc vagyok. Én ezeket szeretem:
Meleschesh (Ők szeretették meg velem a Black Metált)
Dyshrythmia (Instrumentális Prog Metál, a ritmustalanságról "híresek", remélem jól írtam le a nevüket)
Dir En Grey (Japán Prog/Avantgárd Metál)
As I Lay Dying (Metálcore)
Paradise Lost (Gótikus Doom Metál)
Illetve egy jópárat már leírtak előttem, amit én is szeretek(Arch Enemy, Dream Theater, stb.)
Eisbrecher - Was ist hier los?
Megaherz - Jagdzeit
Nightwish - Wish I Had An Angel
Rammstein - Du Hast
Blood Stain Child - Freedom
Amaranthe - Maximize
Within Temptation - Paradise (What About Us?) ft. Tarja
Soilwork,
Killswitch Engage,
Any Given Day,
As i Lay Dying,
Mechina,
Lacuna Coil,
Polar,
Orbit Culture.
Most kb így ennyi jutott eszembe.
Időrendben:
Black Sabbath-heavy metal
Jó riffek
Iron Maiden-NWOBHM
Ikonikus intrók
Metallica-Tharhs metal, hard rock
Mindent csináltak
Slipknot-Groove metal
Fejleszedős
Rammstein-Industrial metal
Beteg, de jó
Gojira-Metacore
Környezetvédő metál😃
Továbbiak:Helloween, Slayer, Megadeth, Anthrax, System Of a Dawn
Az a baj, hogy szívesen írogatnék ajánlásokat, de én inkább a beteg metál kategóriában japánoknál mozgolódok otthonosan. Azért itt hagyok egy kettőt.
-UNDEAD CORPORATION Through my veins - Thousand Leaves
-Maximum The Hormone összes zenéje 😅 (Ha tényleg nem akarod érteni mit történik a videóban, de élvezed :D Legalábbis amikor először hallottam őket, akkor ez volt a benyomásom)
-HER NAME IN BLOOD "WE REFUSE"
Mondjuk pont japán az ezzen a téren, akiknél felcsendül valami aranyos énekhang, aztán a végén valami brutális deathmetal lesz... 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!