Symphonic power metal bandát keresek, tudtok javasolni?
Figyelt kérdés
Sabatonnal kezdődött, majd Gloryhammer, Dragony és Visions of Atlantis. Nagyon szeretem azokat a zenéket, amiknek erős ritmusuk, és élvezhető dallamuk, szövegük van. Példának pár kedvencem: Dragony: Defenders, Legends never die, Battle royal. Olyan bandákat keresek, akiknek hasonló hangzásviláguk van, normális (nem sátánista, sötét) szövegük. Vielen dank minden válaszolónak :D
A legjelentősebb banda ebben a műfajban talán a Blind Guardian.
De hogy ne csak ilyen sablonost mondjak:
Symphony X, Stream of Passion, Myrath, Ayreon(nem minden albuma).
Inkább a progresszív irányból közelítik meg, ezáltal kevesebb a fogós refrén, a szövegek is magas minőséget képviselnek és képzett zenészeik vannak.(ez leginkább a Symphony X-ről mondható el, de a megemlített Dragonforce-ba is elég jó gitáros duó van)
2021. febr. 27. 15:45
4/9 anonim válasza:
Ja, a Symphony X nem is tudom hogy nem jutott eszembe. Remek együttes!
2021. febr. 27. 16:04
5/9 anonim válasza:
Nightwish Oceanborn albuma besorolható powermetalnak. Ezen kívül Luca Turilli's Rhapsody. Az első albumuk, Ascending to infinity zseniális (szerintem).
2021. febr. 27. 17:37
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. A Dragonforce-t ismerem, de a Trought the flames c. számukon kívül nem igazán jött be.A Powerwolf is közeli ismerős, nagyon szeretem a hangzásvilágukat, de keresztényként nem hallgatom őket. A többi együttest maximum hallásból ismerem, mégegyszer köszönöm. Engem a zenében a dallam és a ritmus fog meg, így azok a zenék részesülnek előnyben, amik dallamosak, és erőteljes ritmusuk van.
2021. febr. 27. 20:34
7/9 anonim válasza:
#6.Ha nem jött be akkor hallgasd meg a Ultra Beatdown albumot, az igazán összetett és komplex album tőlük. Illetve még a Valley Of The Damned is jó.
Többi album szerintem elmarad, sok az önismétlés kicsit...
Ja és még kihagytam Malmsteen Power Metal albumát a Perpetual Flame-t, érdemes meghallgatni mert Derek Sherinian is játszik rajta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!