A Queenre miért mondják azt, hogy műfajteremtő, amikor valójában nem az?
Ha nem is alkottak újat de nagy hatással voltak a könnyűzenére, leginkább a modern progresszív rock-ra és progresszív metalra.(melodikusabb vonalra mint a Haken, de egyes Dream Theater albumokon is hallani Queen-es hatásokat)
Mondjuk nem értem miért minden 10. kérdés a Queennel foglalkozik...
Hozzá kell tennem elég provokatív kérdés ez is, azt nem veheti el tőlük amit letettek és pont.Az egyik legnagyobb hatású könnyűzenei banda, a Pink Floydhoz hasonlóan ők is kicsit populárisabb zenét játszottak és ezért több emberhez is eljutott a zenéjük.
De hozzáteszem, nem vagyok Queen rajongó, nem vagyok oda értük de hülyeség azt állítani hogy érdemtelen amit műveltek.
Az hogy a rajongók mit állítanak nem releváns, de a kritikusok szerint is leírhatatlan hatást mértek a könnyűzenére ami már annál inkább objektívebb dolog.
Én sem vagyok velük szemben elfogult, inkább Rush-t szeretem ebből a korbólde igazából a legtöbb korabeli banda kísérletezőbb zenét játszottak ebben a stílusban de kevesebb emberhez jutottak is el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!