Zenészek, ti milyen fülhallgatót használtok/ajánlotok monitornak?
Meguntam a kontroll ládát, és fülmonitorra cserélném.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Ezek az agybadugós cuccok semmire nem jók. Zenét hallgatni sem hallgatnék rajtuk olyan botrányos. Telefonálni facetimeolni elmennek de komolyabbra nem alkalmasak.
Először talán ki kéne fejteni mire akarod használni? Egy fejhallgató soha nem váltja ki a studiómonitort. Ha nincs hangszigetelve a stúdiód akkor persze néhány munkafolyamatnál ki lehet váltani, de az elejétől a végéig nem.
Ha kell egy olcsó ami alulról súrolja a használható szintet akkor ezt mondanám:
Félig nyitott szerintem nem túl ideális, meg a Beyerektől tudni hogy nem eléggé neutrális a hangzásuk.(már ami az alsó és középkategóriát illeti)
Akkor inkább ez:
Többért ez:
Én mondjuk csak itthon használom zenéléshez az M30X-t, de azt is nyugodtan tudom ajánlani.(SRH440 nem túl kényelemes azért választottam inkább ezt)
Stúdióban nyilván M70X-t érdemes, annak már egész jó a hangszigetelése meg szinte teljesen neutrális.
Nem csinálnak cégek testreszabott monitort. Megveszed a neked tetsző agyast és a fülbe aplikáló eszközt öntik le az adott személyre, mivel a fül is olyan egyedi, mint az ujjlenyomat.
Semmire nem jók az agyas cuccok. Naja... bizonyára azért használja az egész profi zenészvilág.
Nem elég, ha megveszel egy belépő szintű agyast. A köré, elé aplikált sor is nagyon fontos. 50-50%-nak szokták mondani. Nekem volt Shure SE215 agyasom, nagyon nem jött be. Óvatosan, nagy előtanulmányokkal javaslom a vásárlást, mert ezt nem lehet visszaküldeni. Egészségügyi okokból nem érvényesíthető elállás. Szóval azt javaslom, keress fel egy speckó boltot személyesen, ahol ilyesmivel foglalkoznak. Nem érdemes százezreket elkölteni, utána tízezreket bukni. Kijártam az iskoláját, légy okosabb!
Link fent. Bőséges infó, 'Basszusgitárosok klubja' Fb oldal.
A fórum keresőjébe gépeld: fülmonitor. Ja, előbb regisztrálni kell, de nyilván nem gond :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!