Hogy van magyarul Enya: Now We Are Free című száma?
Figyelt kérdés
2010. aug. 16. 09:10
1/12 anonim válasza:
Enya: Most már szabadok vagyunk
2/12 A kérdező kommentje:
Igen, köszi a címét én is letudtam fordítani, de én a dalszövegre vagyok kíváncsi.
2010. aug. 16. 10:10
3/12 anonim válasza:
Ezzz, hát hogy is mondjam... egyáltalán nem Enya száma. Hanem Lisa Gerrardé.
4/12 A kérdező kommentje:
Hogyhogy? Ez az a szám, ami a Gladiátor című film alatt megy. Ez Enya száma.
2010. okt. 31. 18:58
5/12 anonim válasza:
Neem, valamit nagyon elnéztél. Valóban a Gladiátorból van,de valaki a neten elkezdte ezt az Enyás baromságot terjeszteni, de amúgy nem így van. Lisa Gerrard opera énekesnő énekli:) És ha egy picit figyelsz észreveszed, hogy Enyának NEM IYLEN hangja.
6/12 anonim válasza:
Jah és majd' elfelejtettem! Meg vana szöveg:) csak épp nem magyarul...azt öö...le kéne fordítani. Csak még nem jöttem rá milyen nyelven van, sajnálom ^^"
7/12 A kérdező kommentje:
Köszi a felvilágosítást! :D Most én is megfigyeltem. Én se jöttem rá milyen nyelv. Lehet van benne latin, görög és finn. :)
2010. nov. 15. 17:53
8/12 LunIstar válasza:
Igen, Lisa Gerrard az előadója a számnak.
A nagyobb probléma, hogy egy saját maga által alkotott nyelven énekel, így soha sem fogjuk megtudni, hogy pontosan miről is.
Az angol szöveg is kb akkora kamu, mint hogy Enya énekli...
9/12 anonim válasza:
Sziasztok ! Nem tudom mennyire lesz aktuális a válaszom, hiszen ez a topik már 2014 -es de ha valakit még érdekel ,akkor elmondom, hogy a szöveg valódi és értelmes dalszöveg ! A "Shalom" vezetett a megoldásra ami "békét" jelent héberül és a zsidó vallás használja ! Azért nem érthető most, mert anno a Babilónából kivezetett Krisztus népe az arámiai nyelvet beszélte majd, Óhéber nyelvre váltott, ami i.u. 400-bam teljesen megszűnt. A régi óhéber nyelv egy alig használt mai iráni nyelvre hasonlít aminek a nevét sajna nem tudtam kinyomozni. Valami ilyesmi a szöveg, hogy "Örök béke, feküdj nyugodtan , tested @@@@@ valami ....a lényeg az, hogy a test és lélek teljes megnyugvása a téma. Valszeg valami nyelvtudóssal vagy régésszel stb. írathatták meg a szöveget. Hát ennyi ! Persze a minimális tévedés itt sincs kizárva !
10/12 anonim válasza:
A dalszöveg elvileg különböző "egzotikus" nyelvek keveréséből íródott, vannak benne pl. héber, skót gael és andalúz szavak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!