Szerintetek a Death Grips jó zenét csinál?
Tudom ez egy nagyon szubjektív kérdés de nem sok helyen láttam volna hogy magyarok beszélnek róluk.Nekem nagyon tetszik amit csinálnak, de könnyen megérteném ha valaki egy kicsit "agyalágyultnak" tartaná.
https://www.youtube.com/watch?v=2MHhLDCJ57E&ab_channel=Death..
Szerintem igen; konkrétan ők az egyik kedvenc zenekarom, a The Money Store című lemezük (amit birtoklok is fizikailag) meg az örök kedvenc albumaim egyike. Hihetetlen, hogy mindössze egy évtized alatt mennyi elképesztő zenét alkottak, meg hogy mennyifélét - rájuk is totál illik az, amit John Peel a The Fall nevű zenekarra mondott: "always different, always the same".
Ami az "agyalágyultságot" illeti... Az az érdekes a zenéjükben (többek közt), hogy bár elsőre határozottan extrémnek, visszataszítónak hathat, és senkit nem tudok kárhoztatni, aki arra a konklúzióra jut, hogy "csávó ordibál mindenféle zajra, mi a f#sz", ha az embernek bejön ez a hangzás, vagy csak túlteszi magát rajta, akkor a durva felszín alól egy nagyon megfontolt, jól összerakott, és furcsán szórakoztató zene tűnik ki. Bár a hangzás recés, meg kaotikus, a production amúgy tök jó minőségű, meg részletgazdag; Zach Hill dobjátéka valami emberfelettien technikás; Ride vokál-performansza nagyon odab#sz; és a kifejezetten elvont daraboktól eltekintve a számaik szerkezetileg meglepően popposak. Még olyan emberektől is hallottam azt, hogy a fejükbe ragadtak dalok, miután hallgattam Death Grips-t mellettük, akiket nem különösebben érdekel ez a fajta zene, vagy kifejezetten befogadhatatlannak gondolták elsőre. Plusz gyakran olvasom azt neten, hogy egyesek először csak "viccből" hallgatták őket, az egész projekt bizarrsága, meg az abban levő (gyakran igencsak szándékolt) humor miatt, aztán teljesen komolyan beleszerettek. Nekem, személy szerint, nem nagyon kellett megszoknom a hangzást, mert kifejezetten akkor vetettem bele magam a diszkográfiájukba, amikor a Crystal Castles első lemezét hallgattam egy csomót, és vágytam valamire, ami hasonlóan hozza torz+fülbemászó kombót.
Én sem látom őket túl gyakran emlegetve idehaza; meg is lepődök, mikor látom a nevüket itt, a gyakorikérdéseken, egy olyan válaszban, amit nem én írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!