Hány sávosak a pop zenék,és milyen szólamokból kell hogy álljon? Én max.csak 10 sávos zenéket tudok szerkeszteni,és csak 1-2 perceseket,több sávosat sehogy se sikerül csinálni,nagyon megerőltető,és fáratságos,és több napom is rámegy.
Figyelt kérdés
Úgy szerkesztek zenét,hogy sávonként felépítem,hogy minden egy hangnembe legyen.A diatonikus skálákat szoktam használni.C-dúrba vagy A-moll-ba,és később transzponálom,vagy transzponálva veszem vel.Dob szólammal kezdem vagy az akkord-al,és ráimprovizálok egy dallamot,addig javítgatom a dallamát,amíg jó nem lessz.50-szer is elindítom a zenét.Az akkordnak és a basszusnak ugyanabba a hangnembe kell lenni,és a dallamnak az akkord 3 hangja közül az egyiknek kell lenni.Pl.C-dúr-nál C,E,vagy G hangnak.Dobot és basszust el tudok képzelni a fejemben,de az akkordot,és a dallamot már sajnos nem hallom.Kb.10 db zenét tudok lejátszani,de nem az elejétől a végéig,hanem csak részleteket,pl.az A-ha együttestől a Take on me című számnak a refrénjét,Dr.Alban Sing Hallelujah című számának az akkordjait,és az It's my life-ot,stb.2021. jan. 5. 21:21
1/1 A kérdező kommentje:
Még hozzáteszem,hogy saját számokat szoktam szerkeszteni,ének nélkül.
2021. jan. 14. 18:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!