Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Visszakéred az elmaradt...

Visszakéred az elmaradt koncert jegyárát vagy támogatod a szervezőket azzal, hogy nem kéred vissza?

Figyelt kérdés

2020. dec. 16. 23:56
A kérdező szavazást indított:
Visszakérem
Nem kérem vissza
21 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
Rakás szart támogatom. Semmire nem fizet az ember, csak ha balfácán.
2020. dec. 17. 00:07
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ.

Az ilyen 500-1500 forintos helyi kis zenekarokat felvonultató eseményért nem kérném vissza a pénzem. Nekem ez tényleg semmi, nekik viszont lehet, hogy fontos.

A nagyobb volumenű, 5000-20000 forintos jegyárat azért visszakérném. Azt már én is megérzem.

2020. dec. 17. 00:15
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, ahogy a második válaszoló is írta, ez árfüggő. 1-2 ezret még oké, tudok nélkülözni, de annyira jól nem állok, hogy csak random több tízezer elmenjen a semmire.
2020. dec. 17. 00:32
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ebből a zenészek töredéket kapnának ha kapnának, Teréz Anya meg nem vagyok.
2020. dec. 17. 03:41
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem támogatnám őket, mert első körben a saját családomon segítenék. Én nem az állam vagyok, aki hamarabb segít bárki másnak, mintsem a saját állampolgárainak.
2020. dec. 17. 10:26
 6/14 anonim ***** válasza:
71%

Még szép, hogy visszakérem.

Egyrészt nem vagyok jótékonysági intézmény, másrészt meg zenészként pontosan tudom, hogy a koncertszervező csak egy élősködő az értékesítési láncban, és indokolatlanul sokat lehúz a zenekarokról a jegyrészesedésből.

Ha a jegyár 90%-a a zenekarhoz menne, akkor is, ha elmaradt a koncert, akkor még azt mondanám, hogy oké, tartsák meg a lóvét, de egy koncertszervező a semmivel keressen egy rakás zsetont.

2020. dec. 17. 10:34
 7/14 anonim ***** válasza:
32%
#6 gondolom akkor te mindig magadnak szervezed a koncerteket és bevállalod az esetleges veszteséget.
2020. dec. 17. 10:52
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Én hobbiból zenélek, nem ebből élek, és ez jó is így, nem is szeretnék ebből megélni, mert túl sok kompromisszummal járna, és túl sok f-szkalap keselyűt kéne elviselnem.

Tehát engem alapvetően nem érdekel, hogy mennyit keresek egy koncerten, és nem szorulok rá, hogy elvállaljak minden sz-rt, hogy valahogy ki tudjam fizetni a számlákat. Így aztán simán nemet mondok olyan koncertlehetőségekre, ahol valami nagyon kapzsi g-ci nagyon sokat le akarna húzni a jegyárakból.

Épp azért, mert nem szorulok rá a pénzre, és megtehetem, hogy tartsam az elveimet.

Legszívesebben egyébként olyan bulikat játszok, ahol nincs semmiféle gázsi, vagy részesedés, tök ingyen játszunk, a piánkat állja a szervező, oszt kész, viszont a közönség is ingyen jöhet.

2020. dec. 17. 11:07
 9/14 anonim ***** válasza:
76%
#8 egyrészt igazad van a te nézőpontodból, másrészt viszont szerintem nem sok rálátásod van a profi zeneipar működésére.
2020. dec. 17. 13:16
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

"nem sok rálátásod van a profi zeneipar működésére"

De van. Zenélek már egy ideje, ismerek néhány "profi" zenészt.

Épp ezért tudom, hogy Magyarországon a "profi" zeneipar egy vicc, lóf-sz babbal, halvány fingszagú erőlködés csupán, hogy leutánozza a nyugati működést - bármelyik hazai "sztár" csak egy lóf-szjóska senki a nyugati sztárokhoz képest, ismertségben, pénzben, és ebből kifolyólag gerincben is, megalkuvó taknyok, akik őszinte pillanataikban magukat is szembeköpik, hogy mire képesek a megélhetésért.

Ez van, kis fos ország, senki által nem beszélt nyelv, minimális felvevőpiac.

2020. dec. 17. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!