Visszakéred az elmaradt koncert jegyárát vagy támogatod a szervezőket azzal, hogy nem kéred vissza?
Attól függ.
Az ilyen 500-1500 forintos helyi kis zenekarokat felvonultató eseményért nem kérném vissza a pénzem. Nekem ez tényleg semmi, nekik viszont lehet, hogy fontos.
A nagyobb volumenű, 5000-20000 forintos jegyárat azért visszakérném. Azt már én is megérzem.
Még szép, hogy visszakérem.
Egyrészt nem vagyok jótékonysági intézmény, másrészt meg zenészként pontosan tudom, hogy a koncertszervező csak egy élősködő az értékesítési láncban, és indokolatlanul sokat lehúz a zenekarokról a jegyrészesedésből.
Ha a jegyár 90%-a a zenekarhoz menne, akkor is, ha elmaradt a koncert, akkor még azt mondanám, hogy oké, tartsák meg a lóvét, de egy koncertszervező a semmivel keressen egy rakás zsetont.
Én hobbiból zenélek, nem ebből élek, és ez jó is így, nem is szeretnék ebből megélni, mert túl sok kompromisszummal járna, és túl sok f-szkalap keselyűt kéne elviselnem.
Tehát engem alapvetően nem érdekel, hogy mennyit keresek egy koncerten, és nem szorulok rá, hogy elvállaljak minden sz-rt, hogy valahogy ki tudjam fizetni a számlákat. Így aztán simán nemet mondok olyan koncertlehetőségekre, ahol valami nagyon kapzsi g-ci nagyon sokat le akarna húzni a jegyárakból.
Épp azért, mert nem szorulok rá a pénzre, és megtehetem, hogy tartsam az elveimet.
Legszívesebben egyébként olyan bulikat játszok, ahol nincs semmiféle gázsi, vagy részesedés, tök ingyen játszunk, a piánkat állja a szervező, oszt kész, viszont a közönség is ingyen jöhet.
"nem sok rálátásod van a profi zeneipar működésére"
De van. Zenélek már egy ideje, ismerek néhány "profi" zenészt.
Épp ezért tudom, hogy Magyarországon a "profi" zeneipar egy vicc, lóf-sz babbal, halvány fingszagú erőlködés csupán, hogy leutánozza a nyugati működést - bármelyik hazai "sztár" csak egy lóf-szjóska senki a nyugati sztárokhoz képest, ismertségben, pénzben, és ebből kifolyólag gerincben is, megalkuvó taknyok, akik őszinte pillanataikban magukat is szembeköpik, hogy mire képesek a megélhetésért.
Ez van, kis fos ország, senki által nem beszélt nyelv, minimális felvevőpiac.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!