Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Kötelező VST-k?

Kötelező VST-k?

Figyelt kérdés

Feltudnátok sorolni pár kihagyhatatlan plugint?Fl studio ban használnám,de gomdolom ez mindegy.

FIZETŐSET is mondhattok.

2020. nov. 27. 10:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Videókat nézz róluk, ilyen top akárhány cikkek alapján keresve! Valószínűleg sokkal többre mész vele, mint azzal, hogy mi itt azt a pár, számunkra jónak tűnőt leírogatjuk, ami ráadásul pont az ilyen leglegek félig random részhalmaza lesz. Nagyon sokszor csak az dönt, mit tanult meg jobban az ember használni.
2020. nov. 27. 11:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
"Nagyon sokszor csak az dönt, mit tanult meg jobban az ember használni." - ezzel egyet értek én is. A basic FL-es VSTk között is vannak jók 👍
2020. nov. 27. 11:53
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
először is tanuld meg, hogy milyen fajta szintik, effektek vannak, melyik mire való, melyiket mikor és mire érdemes, erre tökéletesen megfelelnek az alap FL VST-k, tekintve, hogy nagyrésze kiemelkedően jó minőségű sok más DAW alap VST-ivel összehasonlítva. Aztán ha már mondjuk megérted mi a különbség egy FM, PM, waveform, wavetable szinti között, vagy megérted mi a különbség egy graphic eq és egy parametric eq között, tudni fogod melyikre lesz szükséged leginkébb és akkor lesz érdemes azon gondolkodnod, melyik VST-k lesznek pontosan azok, amikkel gyorsan tudsz dolgozni és melyek azok a VST-k amiket ki tudsz használni úgy, mint bármely mást. Most pld. hiába ajánljuk a piacvezető kompresszor plugint, ha fogalmad nincs egy kompresszor működéséről, azzal is ugyanúgy szét fogod cseszni egy hangszer, vagy egy zene dinamikáját, mint a Fruity Compressorral, vagy a Fruity Limiterrel. Szóval első körben az alap FL plugineket próbálgasd és tanuld meg mi mire való, mit hogyan kell használni, ha azokból ki tudod hozni a maximumot, akkor érdemes azon gondolkodni, hogy komolyabb plugineket keress.
2020. nov. 28. 03:00
 4/6 anonim ***** válasza:
@3: ámen! És akkor én is hozzászóltam :D
2020. nov. 28. 09:03
 5/6 anonim ***** válasza:

3-as vagyok, most nézem, picit sz.rul fogalmaztam meg itt-ott, de a lényeg, hogy érthető :D szóval tanuld meg melyik eszköz mire való, mit csinál és mikor/mire érdemes használni, aztán ha már megvannak az alap dolgok, pld. ráérzel a kompresszor bállítására különböző szitukban, ráérzel milyen esetben kell EQ-zni és hogyan, és még sorolhatnám, akkor kell tovább menni és elkezdeni próbálgatni sok-sok VST-t. Viszont annak is úgy lesz értelme, ha te magad próbálsz ki minél többet és te magad tapasztalod meg a használatukat, mert neked kell látnod mi rejlik bennük ahhoz, hogy eldönthesd, melyek lesznek azok amelyekben lehetőséget látsz, hogy olyat művelj velük, mint semmi mással.

Tudod, olyasmi ez kicsit, mintha pld. autó versenyezni kezdenél saját építésű autóval. kezdetekben totál elég a leg-alapabb autó, amíg megtanulod kezelni, megtanulod a saját korlátaid és miután már a képességeidet korlátozza az autó, akkor érdemes fejleszteni. Valahogy így van ez a pluginekkel is, amíg egy Fruity Limitert nem tudsz beállítani, vagy egy Parametric EQ2-vel nem tudsz hangszínezni, mással se fog menni, sőt, egy komolyabb plugin részletesebb paraméterezhetősége csak jobban össze fog zavarni és még annyira se tudsz majd az alapokra figyelni.

2020. nov. 28. 10:14
 6/6 A kérdező kommentje:

köszönöm, rentgeteget segítettetek!

Utolsó rávilágított arra, hogy mennyire kezdő vagyok még a szakmába :D de teljesen egyetértek és megfogadom a tanácsokat, előbb kimaxolom az fl alapjait, aztán váltok. Lehet hosszú út elé nézek, de úgy gondolom ezek kitanulása egy zenei producer életében elhagyhatatlanok.

Jó zenélést mindenkinek!

2020. nov. 28. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!