Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Az alábbi nagy klasszikusok...

Az alábbi nagy klasszikusok közül ki a kedvenced?

Figyelt kérdés

2020. nov. 23. 22:03
A kérdező szavazást indított:
Mozart
Liszt
Chopin
Beethoven
Bach
Schubert
Vivaldi
Tchaikovsky
Rossini
Debussy
42 szavazat
 1/5 Mojjo ***** válasza:
100%

Jó kérdés, de nem igazán lehet választani :)

Klasszikus (hobbi)gitárosként messze-messze Bach zenéjével találkozom a legtöbbet, zenehallgatás során is (hisz a saját hangszerem szeretem leginkább hallgatni), illetve akkor is, ha én választok egy új, megtanulandó darabot, vagy játszom egy már megtanultat*. Egyszerűren azért, mert a felsoroltak között messzemenőkig Bach darabjaira van a legtöbb gitáros átirat. És Bach, néha úgy érzem, a zenr alfája és omegája.

Ugyanakkor úgy általánosságban, konkrét hangszerektől eltekintve is nagyon szeretem a klasszikus zenét. És Chopin igencsak meg tud érinteni. Liszt le tud nyűgözni. Debussy magával tud ragadni. Tschaikovsky 6. szimfóniáját a világ zenetörténelme egyik legszebb darabjának tartom. És így tovább.

Szóval... jó kérdés. Nagyon jó kérdés. Most Chopin-t jelöltem, de lehet holnap, vagy akár fél óra múlva már mást jelöltem volna.

* = a megtanulást érdemes nagyon idézőjelesen venni, nincs darab, amit ne lehetne (és az én esetemben ne kellene) még tovább gyakorolni, tökéletesíteni az előadását, szóval ha úgy tetszik, tovább tanulni.

2020. nov. 23. 22:32
 2/5 anonim ***** válasza:
86%
Nekem pl Vangelis de ugye még él, de szerintem felér a felsoroltakhoz.
2020. nov. 23. 23:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Na, ez egy érdekes kérdés. Igazából mindenkinek az, amelyik stílus közelebb áll hozzá, és jobban megérinti az előadó érzelemkifejezése a darabban. Nekem az abszolút kedvencem a barokkból Giuseppe Tartini, aki sokak számár nem ismert. Ha a romantikára térünk át, akkor Liszt Ferencet és Weiner Leót mondanám a kedvenceimnek.
2020. nov. 25. 08:11
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha a felsoroltak közül, valaki már korábban is a kedvencnek számított, akkor könnyű a választás. Egyébként szinte lehetetlen válaszolni, hiszen X szerző művét "ezért", Y-t pedig "azért" szeretjük.

Legalább annyira nehéz a döntés, mint arra válaszolni, hogy melyik finomabb: a nyári forróságban egy jéghideg görögdinnye szelet, vagy a téli estén egy pohár fahéjas forralt bor? :D.

2020. nov. 25. 09:03
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Hol van Bartók, Kodály?

Bartók Bach/Beethoven kaliberű volt. A felsorolt többi életműve sem mérhető Kodályéhoz.

2020. nov. 27. 03:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!