Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Autodidakta módon szeretnék...

Autodidakta módon szeretnék megtanulni gitározni. Mik az első lépések?

Figyelt kérdés
Milyen gitát kéne vennem? Milyen nehéz lesz? Milyen húr kell hozzá?

2020. nov. 7. 10:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
0%
Látod, még el se kezdted, és már tele vagy kérdésekkel. Ezért kell tanár.
2020. nov. 7. 10:41
 2/18 anonim ***** válasza:

Ez tényleg jó:D

Youtube.

2020. nov. 7. 10:46
 3/18 A kérdező kommentje:
Mennyire nehezítí meg a dolgom az hogy bal kezes vagyok?
2020. nov. 7. 10:59
 4/18 anonim ***** válasza:
Fordítva kell felhúrozni a gitárt
2020. nov. 7. 11:01
 5/18 Mojjo ***** válasza:
100%

A fordítva felhúrozás a gitárok egy részén simán működik (pl kompenzálatlan hátsó nyergű, szimmetrikus bordázatú klasszikus gitárok), egy részükön egyáltalán nem, mert hamissá válnának tőle (bármilyen kompenzált hátsó nyergű akusztikus, az átlós nyeregfelhelyezésű klasszikusokat is ideértve), egyes gitárfajtákon pedig a kivágások és kezelőszervek kissé alternatív, egzotikus pozíciókba kerülnének, de mondjuk használható a dolog, ha ez megszokható neked (elektromos gitárok).

Ha ezt az áthúrozgatást, megfordítást kihagyjuk, két megoldás van:

1, Simán jobbkezes tartással, jobbkezes gitáron tanulsz meg játszani. A húrokat lefogó kezednek így könnyebb dolga lesz, a pengető kezedbek meg nehezebb. Illetve kb 100x nagyobb gitárválasztékból tudsz válogatni.

2, Balkezes gitárt keresel. Brutálisan kisebb gitárválaszték, de legalább drágábban, és leginkább csak rendelésre, kipróbálni nem fogod tudni.

Viszont a kezeid azt a feladatot látják el, amiket kell. Ha vérprofi akarsz lenni, és olyan zenét játszani, ahol a pengetés baromi nehéz és technikás, ez sokat számíthat.

2020. nov. 7. 12:10
 6/18 A kérdező kommentje:

#5 köszi a választ. Szerintem akkor az első opciót választom. Most neztem meg egy videót és ott is a csávó azt mondta hogy több balkezes diákja is jobbkezes gitáron tanult meg. Egyébként meg csak hobbiból szeretnék gitarozni. De maga a gitározas évek óta érdekel.

Ja és meg egy kérdés. Mennyire ajanlanátok hogy rendeljek gitárt? Ha egy hangszerboltba bemegyek nem fognak hülyenek nézni azért mert azt se tudom hogy hogyan kell tartani a gitárt? Meg eléggé fiatal vagyok és nekem konfortosabb lenne rendelni eggyett de nem tudom hogy melyik lenne a jobb.

2020. nov. 7. 12:20
 7/18 Mojjo ***** válasza:
100%

@6: Ha csak lehet, ne rendelj, hanem személyesen nézd és hallgasd meg a gitárokat.

Egyáltalán nem gond, hogy nem tudsz gitározni, senki nem születik úgy, hogy tudjon. A gitárboltok bevételének egy nem elhanyagolható része pont a kezdőknek eladott első gitárokból származik, fontosak nekik ezek az eladások, plusz totál természetes, hogy egy kezdő bemegy hozzájuk hangszerért, hisz nekik is kell venni. Az eladó pedig többek között azért van ott, hogy egy kezdőnek végigmutassa a gitárokat, és mindegyiken játtszon egy kicsit, hogy a vevő így hallhassa a saját fülével, melyik milyen.

Szóval bemész a boltba, megmondod, hogy csókolom, első gitáromat szeretném venni, ilyen és ilyen fajtát, ennyi meg ennyi lenne a pénzkeret, szeretném meghallgatni, melyik hogy szól, tessék már megmutatni. És akkor az eladó megy és végigpengeti a releváns kínalatod neked, te pedig nem youtube videók, hanem a saját füled alapján döntesz, hogy melyik tetszik.

2020. nov. 7. 12:29
 8/18 A kérdező kommentje:
20-30 ezerből lehet jó gitárt venni?
2020. nov. 7. 13:24
 9/18 Mojjo ***** válasza:
@8: Nem. Nagyon nem. Ha kezdésnek tűrhető fémhúros akusztikusat szeretnél, akkor egy Cort AD-810 a maga kb 40 ezres árával az abszolút minimum. Ha elektromos gitáron kezdenél, akkor használt cuccokkal jobban jársz, és úgy ennek az összegnek a másfél-kétszeresével már el lehet indulni.
2020. nov. 7. 13:35
 10/18 Mojjo ***** válasza:
Ha meg "jót" akarsz, akkor hobbista szinten, hobbista elvárások mellett "jónak" tekinthető gitárokhoz is legalább egy nullát hozzá kell még csapnod az általad említett összeghez.
2020. nov. 7. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!